Alexander Klöpping is het eens: ‘Zet Nieuwsuur op plek van Op1!’

Alexander Klöpping is het volledig eens met het voorstel van Vandaag Inside om het kwalitatieve Nieuwsuur de felbegeerde plek op de late avond van NPO 1 te gunnen. “Op de plek van Op1.”

Alexander Klöpping en Fidan Ekiz © NPO

De talkshow Op1 is slaapverwekkende dertien-in-een-dozijn-tv geworden, vol met pratende hoofden die eigenlijk helemaal niks zeggen. En in de schaduw van dat gemankeerde vlaggenschip staat op het kleinere NPO 2 een programma te vlammen dat volgens critici een veel groter podium verdient: Nieuwsuur.

Nieuwsuur naar NPO 1?

Volgens de mannen van VI is het tijd voor een verhuizing en dat plan om Nieuwsuur te verhuizen naar de plek van Op1 wordt nu gesteund door Alexander Klöpping. “Dit is wel echt een goed idee van de heren van VI”, schrijft hij op Twitter.

Alexander vindt dat de publieke omroep hier serieus naar moet kijken. “Nieuwsuur naar NPO 1 en dan weg uit de vrieskist maar in een warm en toegankelijk decor, met iets meer ruimte voor de menselijkheid van de presentatoren, en je hebt een journalistiek vlaggenschip op 1.”

Goed voorstel

De gevreesde opiniemaker Victor Vlam vindt dit ook een prima plan. “Ik ben er eigenlijk ook een groot voorstander van. Ik denk dat het oprecht heel erg goed zou zijn om Nieuwsuur, wat een kwalitatief hoogstaand programma is, een groot podium op NPO 1 te geven, om eigenlijk dat hét late-avondprogramma te maken.”

Zijn collega Lars Duursma sluit zich in de podcast De Communicado’s bij hem aan. “Ja, ik ben fan van Nieuwsuur. Ik denk dat ze echt op dit moment misschien wel het beste brengen wat de publieke omroep heeft. En journalistiek écht vaak hele goede gesprekken voeren en goede reportages maken. Dus ik ben er eigenlijk wel fan van.”

‘Gek eigenlijk’

Lars, bekend als communicatie-expert, vindt het eigenlijk bijzonder dat hier nooit eerder over nagedacht is. “Eigenlijk is het ook heel gek dat je zo’n programma op het tweede kanaal uitzendt en niet gewoon op NPO 1.”

Victor: “Ja, ik bedenk ook gewoon van: waar heeft het maatschappelijk debat op dit moment behoefte aan? Dan is het niet per se aan meer meningen, maar aan meer geïnformeerde meningen en dat is natuurlijk waar Nieuwsuur aan bijdraagt. Je krijgt vaak eerst een goede journalistieke reportage en dan misschien een gesprek na afloop in de studio.”

Half elf

Met een talkshow onderscheid je je niet meer als publieke omroep, maar wél met zo’n actualiteitenrubriek, aldus Victor. “Dat is iets wat de commerciële televisie minder snel zal doen omdat het veel geld kost. Maar juist daarom zou ik denken: eigenlijk zou dat perfect zijn voor NPO 1 om een actualiteitenrubriek een heel prominent tijdslot te geven.”

Lars: “Ja, ik ben voor. En zou dat dan ook om half 11 dan moeten beginnen? Want al die talkshows die beginnen zo rond half 11, toch?”

Victor: “Ja wat mij betreft wel. Laat het gewoon inderdaad exact in de plaats komen van Op1. Je kan gewoon echt Nieuwsuur daar neerzetten. Dat lijkt me eigenlijk gewoon een hartstikke goed idee.”

Geen reactie

De NPO heeft nog niet gereageerd op de voorstellen om Op1 op te offeren voor Nieuwsuur. Wellicht zien zij meer in het plan om op de late avond van NPO 1 dagelijks te gaan met Ruud & Olcay.

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen