Drama voor Angela de Jong, neemt podcast twee keer voor niks op

Angela de Jong is wakker geworden met een podcastkater. De sterrenstamper kon gisteren wel janken in de opnamestudio van het AD: tot tweemaal toe mislukte een één uur durende opname.

Angela de Jong © AD, NPO

Het kan niet anders dan dat Angela de Jong gisteren stampvoetend de opnamestudio van het AD heeft verlaten. Door geklungel van haar collega Manuel Venderbos, bij het grotere publiek bekend van Shownieuws, heeft ze tot tweemaal aan toe helemaal voor níets een aflevering van haar podcast proberen op te nemen.

Alles voor niks

Angela was helemaal in vorm: de keel was geschraapt, de gesponsorde oorbellen hingen en de vernietigende mening over Rutte in VI lag op de tong. Na een uurtje zat het erop: een nieuwe aflevering van de AD Mediapodcast stond op het punt om afgevuurd te worden op het publiek en de sidderende sterren in Hilversum.

En toen? Toen bleek álles voor niks. Vanwege een technische fout bleek er gewoon helemaal níets te zijn opgenomen van Angela’s meningencircus. He-le-maal niets. Flink balen natuurlijk, maar Angela en haar collega’s besloten hun beste beentje voor te zetten en alles nóg een keertje op te dissen. Fijn, alsnog een nieuwe aflevering. Of toch niet?

Geklungel

Nee! Weer mislukt! Wat is dit voor geklungel van opnameleider Manuel Venderbos? Hij geeft duidelijkheid op Instagram. “Voor de podcastnerds onder ons: het schijnt te liggen aan de koppeling tussen de laptop en het apparaat. Dat is een soort Russische roulette, dat kan goed gaan en dat kan misgaan.”

Als je tv-presentator bent en daarnaast wat bij hobbyt als podcastmaker, dan is de kans op dat tweede groter. “Wat wel uitzonderlijk is: ik doe dit al 3,5 jaar zo op deze manier en ik heb dit nog nooit meegemaakt… En nu twee keer achter elkaar. Ik denk dat ik vanavond maar eens naar het casino ga. Of janken. 🫤”

Geen derde keer

Angela en haar collega’s hadden geen zin meer om het nog een derde keer te proberen, omdat ze zich waarschijnlijk rot voelden vanwege zóveel verspilde tijd en energie. Daarom is er deze week geen aflevering van de AD Mediapodcast. “Er is iets misgegaan met de audio tijdens de opname van de podcast”, luidt de officiële verklaring.

“Dat leek na controle verholpen en daarna heeft het panel nog een nieuwe podcast opgenomen, met hetzelfde (onvoldoende) resultaat. Daarom deze week helaas geen podcast… 😐😐😐 Onze excuses!”

Fragment

Manuel laat horen hoe de AD Mediapodcast klinkt met technische ruis:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Tina Nijkamp, de nieuwste uitdager van Angela de Jong, maakt nog géén podcast. Wie hoort u liever aan het woord?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Waar denkt u dat Rachel Hazes meer van houdt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen