Aaf Brandt Corstius keihard berispt: ‘Die vrouw is gewoon een dief’

Aaf Brandt Corstius wordt zeer streng terechtgewezen door Jan Dijkgraaf. De biograaf van de Meilandjes vindt het een gotspe dat de podcast-ster trots vertelt dat ze zwartrijdt in het ov.

Aaf Brandt Corstius © BNNVARA

Het is volgens Aaf Brandt Corstius typisch Amsterdams om door rood te fietsen en om zwart te rijden in het openbaar vervoer. Zelf rijdt ze naar eigen zeggen ook wel eens zwart, ondanks haar hoge inkomen. “Nu was ik laatst in Utrecht en dan moet je gewoon voorin instappen en dan is er geen keuze. Dan is het hele probleem opgelost.”

‘Aaf is een dief’

Het probleem dat er niet zou zijn als de Aaf-achtigen gewoon netjes betalen voor het ov zeg maar. Ze wordt nu stevig berispt door Jan Dijkgraaf, columnist en biograaf van de Meilandjes. “Aaf Brandt Corstius reist gewoon zwart in het openbaar vervoer. Dan zeg ik: dan ben je godverd*mme gewoon een dief”, zegt hij in de podcast Nare Jongens.

Aaf is de vrouw van Gijs Groenteman. “Gijs Groenteman is gewoon een l*l en de vrouw van die l*l, Aaf Brandt Corstius, is een notoire zwartrijder. Dus een dief van de maatschappij, want als Aaf Brandt Corstius niet gratis zou reizen, konden de ticketprijzen omlaag. En waarom is het openbaar vervoer zo duur in Nederland? Aaf Brandt Corstius.”

Engnek

Het is sowieso een twijfelachtige familie, vindt Jan. “Aaf Brandt Corstius is weer de zus van die engnek die Gijs van Dam beschuldigde van verkrachting toen hij ook weer even wilde meeliften op de #MeToo-affaire. Dus het is gewoon één grote vieze inteeltbende van dieven, van fraudeurs, van mensen die valse aangifte doen. (…) Stelletje randdebielen.”

Co-host Bas Paternotte is het met hem eens. “Die Gijs Groenteman, dat vind ik een heel nare vent met zijn zijige stemmetje. En die Aaf Brandt Corstius staat ook helemaal niet in mijn linkerrijtje, helemaal nu ik weet dat zij zwartrijdt, want als ik ergens een hekel aan heb, zijn het wel mensen die zwartrijden.”

Nare Jongens

De podcast Nare Jongens:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het leuk vinden om Aaf Brandt Corstius te zien als gast in Vandaag Inside?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen