Marc-Marie bevestigt onmin met Aaf: ‘Hij baalt van de luistercijfers’

Marc-Marie Huijbregts bevestigt dat er wel degelijk sprake is van enige onmin met zijn oud-podcastmaatje Aaf Brandt Corstius. “Misschien baalt hij wel van de gedaalde luistercijfers.”

Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius © RTL

Ze zorgden in april voor flink wat speculaties met hun zeer plotselinge podcastbreuk: Aaf Brandt Corstius en Marc-Marie Huijbregts. Zelf speelden ze mooi weer, maar Yvonne Coldeweijer wist wel beter. Zij riep dat haar man Gijs Groenteman is vreemdgegaan, dat Aaf tijdelijk bij Marc-Marie introk en dat ze eenmaal onder één dak knallende ruzie hebben gehad.

Problemen

Eén van de vaste rubrieken in de podcast van Aaf en Marc-Marie ging over ‘problemen’ van luisteraars. Zij heeft daar nu een hele podcast omheen gebouwd met Lies Visschedijk.

Marc-Marie maakt nu een podcast met Isa Hoes en zij kondigden vorige week aan óók ‘problemen’ van luisteraars te gaan behandelen: “Ik miste ze gewoon echt. Ik vind het heel leuk om over problemen van andere mensen na te denken en mensen te helpen. Iemand zei laatst: ‘Ja, die moderne etiquette, daar weet je uiteindelijk wel de antwoorden van.’”

Etiquette

Met ‘moderne etiquette’ doelt Marc-Marie op de huidige slotrubriek van zijn podcast, iets over goede manieren. Maar die rubriek is een beetje voorspelbaar. “Dat zei iemand. En toen dacht ik: ja, dat is eigenlijk zo. Iedereen is nu weer op de rit en we kunnen gewoon weer die problemen gaan doen. Dus als je een probleem hebt, kun je dat insturen.”

Nou, daar heeft Aaf een stokje voor gestoken, vertelt Marc-Marie dit weekend in zijn podcast: “We zouden eigenlijk weer beginnen met problemen, maar ik moet het toch heel even uitleggen. Met mijn vorige podcastpartner zijn we uit elkaar gegaan en toen was besloten: zij wilde heel graag de problemen meenemen. Dat was toen afgesproken.”

Kil en koud

Marc-Marie doelt met ‘vorige podcastpartner’ op Aaf, van wie hij dus zelfs niet eens meer de naam wil noemen. “Nu dacht ik: nou, allebei die podcasts staan nu wel en nu kunnen wij misschien wel weer die problemen gaan doen, omdat ik dat zo leuk vind qua contact met luisteraars. Dus nu mogen wij tóch geen problemen doen.”

Als Marc-Marie even later op zijn xylofoon slaat, wat hij ook al in de podcast met Aaf deed, merkt hij beledigd op: “Dat mag nog wel. Ja, we moeten kijken naar dingen die wél mogen, toch?”

Isa: “Precies. Kijk vooruit. Kijk niet meer achterom.”

Luistercijfers

Showkenner Bart Ettekoven denkt dat Marc-Marie misschien een beetje baalt van zijn gedaalde luistercijfers. Zijn podcast met Aaf was regelmatig in de media, maar, zo zegt Bart in Shownieuws: “Na die breuk is hij doorgegaan met Isa Hoes en sindsdien is het eigenlijk een beetje stillig en horen we weinig meer.”

De luistercijfers van Marc-Marie en Aaf waren volgens Ronald Molendijk al niet hoog. Hij bekijkt regelmatig de top 35 best beluisterde podcasts en: “Ik kwam die namen niet tegen. En als je onderaan in die lijst staat, dan luisteren er ongeveer 45 duizend mensen naar je.”

Dat zullen er nu nóg minder zijn, denkt Bart. “De podcast is weinig meer in de media, dus ik kan me voorstellen dat het zelfs nog gedaald is ook nadien.”

‘Iets aan de hand’

Fotograaf William Rutten: “Kun je dat verbieden?! Om over problemen te praten?”

Bart: “Nee, volgens mij niet. Aan de ene kant kun je zeggen: er is dus mot, want zij wil nog steeds niet dat hij het doet. Aan de andere kant kun je zeggen: hij kan er ook gewoon schijt aan hebben. Als je écht mot hebt met elkaar en elkaar nooit meer ziet of spreekt, dan kun je denken: ja, je kunt van alles willen, maar ik doe het gewoon lekker. Dat doet hij dan niet. Hij respecteert wel de wens van Aaf.”

Collega Manuel Venderbos: “Nee, van de ‘voormalig podcastpartner’. Hij noemt haar naam niet!”

Bart: “Nee, dat gunt hij haar dan weer niet. Er is daar wel iets aan de hand geweest.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Marc-Marie en Aaf en hun afzonderlijke podcasts: überhaupt relevant?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen