Olcay Gulsen springt uit vel: ‘Youp van ’t Hek, hou gewoon je bek’

Olcay Gulsen springt in navolging van haar liefje Ruud de Wild óók al uit haar vel. Waar hij woest is om een sneer van Gerard Joling, is zij pislink om kritiek van Youp van ’t Hek. “Hou gewoon je bek.”

Olcay Gulsen en Youp van 't Hek © NPO, SBS

Een saai stelletje met lange tenen: die conclusie kunnen we na zes afleveringen van hun flopsoap wel trekken over Olcay Gulsen en Ruud de Wild. Waar hij vollédig uit zijn plaat gaat omdat Gerard Joling hem heeft omschreven als ‘onfris’, heeft zij nu een woedeuitbarsting vanwege de uitspraken van Youp van ’t Hek.

Olcay geraakt

Youp van ’t Hek heeft het ‘ijdel leedvermaak’ genoemd dat Ruud en Olcay in het Turkse aardbevingsgebied opnames hebben gemaakt voor hun soap. Hij verfoeit het dat het tweetal ‘voor een of andere derderangs-soap tussen lijken gaat lopen scharrelen‘. Echt genádeloos harde kritiek dus.

Eigenlijk heeft Olcay naar eigen zeggen heel veel lieve reacties gekregen op haar soap, maar, zo vertelt ze in de slotaflevering: “Als je het hebt over de media, want de media hebben het heel graag over de media, dan heeft maar één ding mij geraakt en dat was de column van Youp van ’t Hek.”

‘Lul niet zo dom’

Olcay is écht heel erg pissig. “Youp van ’t Hek haalde uit naar ons, dat we naar Turkije zijn afgereisd met die hulpverleners, en dat op onze plaats een arts had kunnen zitten. Dan denk ik bij mezelf: Youp van ’t Hek, lúl niet zo dom, je weet helemaal niet hoe dit gegaan is.”

Ze vervolgt: “Deze hele reis is georganiseerd door mij, het gaat godverd*mme over de geboorteplaats van mijn vader en moeder, waar bemoei jij je mee? Als íemand het recht heeft om wél de plaatselijke bevolking daar te helpen, dan ben ík dat, dus hou gewoon je bek. Dat is iets wat me emotioneel heel erg geraakt heeft.”

Tussen lijken scharrelen

Evert Santegoeds laat in zijn podcast Strikt Privé weten dat hij het volledig eens is met Youp. “Een ‘zompig setje dat in Turkije tussen de lijken loopt te scharrelen’. Ja, Youp was op dreef. Zo heb ik het ook ervaren, moet ik zeggen.”

Hij vervolgt: “Ik vond het verschrikkelijk. Wie dat bedacht heeft, dat die twee mensen een realitysoap moesten krijgen, is wel aardig op zijn nummer gezet door de kijkcijfers. Dat zal geen vervolg krijgen, lijkt me.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen