Marc-Marie Huijbregts hekelt Eva Jinek om ‘nare vragen’ over Aaf

Marc-Marie Huijbregts blijft héél ongemakkelijk doen over zijn podscheiding van Aaf Brandt Corstius. Hij verweet Eva Jinek gisteren te kritische vragen te stellen. “Wat is dit nou?!”

Eva Jinek en Marc-Marie Huijbregts © RTL

Het hele land heeft inmiddels gelezen over de vermeende reden achter de plotselinge podcastbreuk tussen Marc-Marie Huijbregts en Aaf Brandt Corstius: haar man Gijs Groenteman zou zijn vreemdgegaan, zij zou tijdelijk bij Marc-Marie zijn gaan wonen en daar zouden ze bloedbonje hebben gekregen. De bron? Juicehyena Yvonne Coldeweijer.

Roze olifant

Hoewel Yvonne een zeer indrukwekkend track record heeft, vraagt niemand Marc-Marie op de man af of dit nou klopt. Ook gisteren, in de talkshow van Eva Jinek, werd de roze olifant in de kamer niet benoemd.

Eva doet aanvankelijk net alsof ze Marc-Marie stevig aan de tand gaat voelen. Ze vraagt hem in haar uitzending op RTL 4: “Iets anders: groot nieuws in podcastland. Jij bent gestopt. Ik zie jou voor het eerst sinds het is gebeurd. Dit is mijn journalistieke plicht om hier dieptevragen over te stellen.”

Verkeken

Marc-Marie laat direct blijken dat hij niet van plan is om het achterste van zijn tong te laten zien. “Dat zei Catherine Keyl altijd: ‘Ik móet het vragen!’ Dan zei ik altijd: ‘Van wie moet je het vragen?!’”

Eva: “Ik wil het gewoon weten. Je stopt met je podcast met Aaf, zeer succesvol, twee jaar gedaan, 250 afleveringen. Mensen waren helemaal in rouw, geshockeerd, waarom stoppen jullie?”

Marc-Marie: “We hadden ons er een beetje op verkeken volgens mij hoe we dat hebben aangepakt. We hebben het niet echt op z’n allerslimst aangepakt. We hadden het eigenlijk meer aan moeten laten zien komen enzo en dat gebeurde niet. We hebben er weken over gedaan om het zo goed mogelijk en netjes mogelijk te doen enzo en tóch, ja…”

Haat en nijd

Gaat Marc-Marie nu opníeuw hun megaruzie ontkennen? “Het is nergens geëxplodeerd. Nee, er is geen haat en nijd enzo. Alleen op een gegeven moment wilde de een niet meer.”

Eva: “Wie was die ene?”

Dat wil Marc-Marie niet zeggen. Oftewel: er is wat te verbergen. “Ja, een van ons tweeën. En toen wilde de ander niet meer. En toen wilde geen van twee het meer. Zo is het gegaan. Toen hebben we het geprobeerd om het zo mooi mogelijk te doen.”

‘Wat is dit nou?!’

Eva: “Jullie zijn al jarenlang bevriend. Zijn jullie nog steeds bevriend?”

Marc-Marie: “Ja, we hebben geen ruzie dat we denken: nu komen we niet meer bij elkaar over de vloer, maar we hebben het tweeënhalf jaar gedaan, hè? Dat is natuurlijk hartstikke lang. En we deden elke week twee podcasts.”

Eva: “Vind je het jammer dat het stopt?”

Marc-Marie: “Natuurlijk vind ik het jammer.”

Eva: “Had jij gewild dat het door was gegaan?”

Marc-Marie: “Wat is dit nou?! Dit is een Nick & Simon-achtig verhaal zonder Simon erbij!”

‘Nare vragen!’

Eva: “Het voelt ook Nick & Simon-achtig!”

Marc-Marie: “Ik bedoel: dan had je ons met z’n tweeën uit moeten nodigen.”

Eva: “Dat wilden jullie waarschijnlijk niet.”

Marc-Marie: “Wie zegt dat?”

Eva: “Dat denk ik: heb ik gelijk of niet?”

Marc-Marie: “Dat heb je niet geprobeerd!”

Even later sputtert Marc-Marie tegen als hij merchandise van het Britse koningshuis moet laten zien: “Door die nare podcastvragen dacht ik: dat heeft ze niet verdiend.”

Eva: “Dat was een grapje een beetje, hè?”

Marc-Marie: “Dat was niet een beetje… Ja, misschien een beetje een grapje.”

Wat zegt Yvonne?

Yvonne vindt het logisch dat Marc-Marie zijn kaken stijf op elkaar houdt. Zij zegt in haar Juice Show: “Ja het is natuurlijk allemaal waar, dus wat ga je zeggen? Kijk, het is niet aan Marc-Marie om te zeggen: ja dat klopt, de man van Aaf is inderdaad vreemdgegaan. Dat kan hij toch niet doen?”

Co-host Mark Koster: “Nou dat kan hij makkelijk doen.”

Yvonne: “Nee, dat kun je niet maken. Dat is een beetje verraad. Als Aaf heeft gevraagd van: ‘Wil je dat voor je houden?'”

Mark: “Ja, maar die man houdt niks voor zich.”

Yvonne: “Nee, daarom komt het ook nog wel een keer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen