Roel van Velzen zwijgt over vreselijk verhaal Joan Franka: ‘Raar’

Roel van Velzen zorgt voor enorm veel onbegrip met het feit dat hij weigert te reageren op het aangrijpende verhaal van zijn oud-Voice-talent Joan Franka. “Dit is heel erg raar.”

Joan Franka en Roel van Velzen © RTL

Joan Franka werd in 2012, vlak na haar deelname aan The Voice of Holland, naar het Eurovisie Songfestival gestuurd. Daar trad ze op met een indianentooi op haar hoofd, waar nog altijd wel eens grapjes over worden gemaakt. Nu, ruim tien jaar later, heeft de zangeres in de RTL 4-show Better Than Ever onthuld hoe het er achter de schermen aan toeging.

Verschrikkelijk verhaal

Het leven van Joan was destijds gewoon een hel. Haar verhaal, over een walgelijke manager die haar tot een eetstoornis dreef, heeft veel kijkers geshockeerd. “Wat een verschrikkelijk verhaal van Joan Franka bij Better Than Ever. De showbizz op z’n aller-aller-lelijkst”, zegt RTL 4-ster Renze Klamer bijvoorbeeld.

En Omroep MAX-gezicht Ron Vergouwen: “Wat een ongelooflijk heftig verhaal van Joan Franka! De donkere kant van de muziekindustrie, het Songfestival en ongure managers. Dapper dat ze er eindelijk over durft te vertellen.”

Roel van Velzen zwijgt

Het heftige verhaal van Joan was gisteren een onderwerp in RTL Boulevard. Daar vertelt verslaggever Aran Bade dat niemand op haar trauma wil reageren. “Het stoort me wel. We zijn vandaag gaan bellen, ook met de manager van Joan. Allemaal hebben ze de aflevering niet gezien. Allemaal moest ik linkjes sturen van: ga het kijken.”

En, wat zeiden ze ervan? “Ze hebben niet gereageerd. Ook Roel van Velzen niet, die de coach was van Joan Franka. En het kwam voort uit haar Voice-deelname. Het stoort me wel dat niemand zegt tegen haar: ‘Sorry, het spijt ons dat je er zo’n ervaring aan hebt overgehouden.’”

Tina kritisch

Tina Nijkamp, de voormalig zenderbaas van SBS 6, vindt het raar dat zo’n Roel van Velzen gewoon niets wil zeggen. De kijkers van The Voice werd immers wijsgemaakt dat hij Joan als coach zou gaan begeleiden.

De tv-kenner zegt op haar opiniekanaal: “Zo raar dat Roel van Velzen niet wilde reageren in RTL Boulevard. Hij was toch haar coach? Hij heeft haar toen toch moeten begeleiden en coachen?”

Iedereen zwijgt

Roel mag wel iets meer betrokkenheid tonen, vindt Tina. “Zeker ook omdat het Nationaal Songfestival nota bene dat jaar ook door ‘zijn’ Talpa van The Voice werd geproduceerd.”

Ze vervolgt: “Ben ook benieuwd hoe Cornald Maas, Peter Kuipers en Daniël Dekker naar de uitzending hebben gekeken. Zij zaten in de selectiecommissie van de liedjes dat jaar en hebben dus meebeslist.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u het vreemd dat Roel van Velzen niet wil reageren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen