René van der Gijp vindt reactie Marieke Elsinga op flop heel zwak

René van der Gijp vindt de reactie van Marieke Elsinga op haar televisieflop Alles is Muziek heel erg zwak. “Kan ze niet gewoon zeggen: ‘Het is een ontzettend slecht programma’?”

René van der Gijp en Marieke Elsinga © SBS, RTL

Het zorgt voor toenemende ergernis dat tv-sterren met een enorme kijkcijferflop nooit eens kunnen toegeven dat ze gewoon belabberd werk hebben afgeleverd. Ook nu weer met Marieke Elsinga. Die maakt met haar programma Alles is Muziek echt televisie om te janken. Het dieptepunt? Irene Moors die op een sjoelbak loopt te rammen.

Gijp kritisch

Wat heeft Marieke erop te zeggen? Ze vindt het wel jammer, maar ze ligt er niet wakker van. En bovendien: in de studio was het hartstikke gezellig! Nou, dit standaardpraatje kan Tina Nijkamp dus écht niet meer aanhoren.

En ook René van der Gijp vindt het een zwakke reactie. “Er is met héél veel liefde aan dat programma gewerkt”, herhaalt hij sarcastisch in Vandaag Inside.

Collega Wilfred Genee: “Ongelóóflijk veel liefde! Met een team dat er allemaal ontzettend veel tijd in gestoken heeft.”

Draai om oren

Marieke krijgt ook van René een draai om haar oren. “Zou zij niet gewoon kunnen zeggen: ‘Het is gewoon een heel slecht programma’?”

Wilfred: “Nee, dat zei ze niet.”

René: “Nee, maar dat vindt ze denk ik ook nog geen eens.”

Wilfred: “Ah, dat kan toch niet?”

Johan Derksen: “Als ze de krant leest, dan weet ze het inmiddels.”

Kritiek op Renze

Marieke deed haar standaardpraatje in de talkshow van Renze Klamer. Die heeft zichzelf ook gediskwalificeerd, vindt Wilfred. “De interviewer kan dan toch ook zeggen: ‘Sorry, maar dit was toch niet zo best?’”

René: “Ja. Dit kon echt niet, nee.”

Johan: “Dat geldt ook voor het programma van de interviewer.”

Wilfred: “Ja, dat ook denk ik, ja.”

Vrij absurd

Wilfred vindt dat Marieke van de buis gehaald moet worden. “Het is vrij absurd. Ik neem aan dat ze het nu wel van zender gaan halen met deze kijkcijfers, toch?”

René: “Dat lijkt me wel.”

Wilfred: “Toch? Daar kun je toch ook niet mee doorgaan? Ze riep ook nog: ‘Je moet op zaterdagavond gaan kijken! Leuk!’ (…) Dit gaat echt niet omhoog. Dit gaat alleen nog maar verder omlaag.”

Johan: “Ze maken zichzelf gewoon compleet belachelijk.”

Wilfred: “Ze zei: ‘Dit moet je even de tijd geven’, maar dit kun je toch niet de tijd geven? Iemand gaat de hele tijd op een sjoelbak slaan!”

Van de buis?

Gaat het programma van Marieke nou van de buis of niet? Luuk Ikink gisterenavond in RTL Boulevard: “We hebben begrepen dat er vandaag een meeting zou zijn geweest over de toekomst van dit programma bij RTL, maar dat wil RTL nu nog niet bevestigen.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen