Tim Hofman aan VI-schandpaal: ‘Dit is een ettertje eerste klas!’

Tim Hofman is gisterenavond aan de schandpaal genageld in Vandaag Inside. Hij werd door alle heren aangevallen: van René van der Gijp en Rutger Castricum tot Johan Derksen en Chris Woerts.

Tim Hofman en Johan Derksen © NPO, SBS

Het is inmiddels duidelijk dat ze bij Vandaag Inside niet bepaald fan zijn van Tim Hofman. De presentator heeft hard uitgehaald naar Theo Maassen, die een grapje heeft gemaakt over de volgens hem doorgeslagen inclusiviteit, en dat vinden de mannen van VI treurig. Ze gingen in de aflevering van gisterenavond he-le-maal los op Tim.

Ettertje eerste klas

Johan Derksen vindt het onbegrijpelijk. “Daar blijkt al uit dat dat jochie zich gigantisch overschat. Die gaat nog een keer op z’n bek. Ik vind het een ettertje eerste klas. Ik vind het ook helemaal geen grote journalistieke prestatie wat hij geleverd heeft door al die meisjes met een capuchon op anoniem dingetjes te laten zeggen enzo.”

Hij vindt het absurd dat Tim de journalistieke prijs De Tegel heeft gewonnen. “Ik vind het allemaal een beetje goedkoop, maar de hele wokegemeenschap vond het geweldig, dus hupsakee: een Tegel! Nou, hij mag er blij mee zijn, maar ik kan hem niet serieus nemen hoor met zijn emotionele uitspattingen.”

Rutger ook geërgerd

Tafelgast Rutger Castricum ergert zich ook aan Tim, maar: “Het moeilijke van The Voice is om dit er zo over te zeggen, want we weten allemaal dat het wel iets aan de kaak heeft gesteld. We hadden allemaal liever gehad dat Tim Hofman helemaal níks aan de kaak heeft gesteld, maar daarbij nou net juist wel, toch?”

Johan: “Ja, maar als ik hier aan tafel alles moest openbaren van waar overal gen**kt wordt en vreemdgegaan wordt, dan… Die behoefte heb ik helemaal niet.”

Over paard getild

Studiogast Chris Woerts doet ook een duit in het zakje. “Hij is over het paard getild. Hij heeft één goede uitzending gemaakt over The Voice en daarna heel weinig. Hij is erg in zichzelf gaan geloven en het is net alsof hij een Watergateschandaal naar boven heeft getoverd.”

René van der Gijp vindt dat Tim zich heeft vergaloppeerd. “Je moet geen domme dingen zeggen, weet je. Theo Maassen is gewoon een Champions League-cabaretier. Klaar. Al jaren, Champions League. Dat is Youp van ’t Hek ook en Hans Teeuwen ook.”

Rutger: “Wie is hij dan?”

René: “Ja, dan gaat híj dit zeggen over iemand die echt iets kan, weet je wel. Dat is slecht.”

Chris: “Het is lachwekkend. Het wordt door de grachtengordel helemaal omarmd en uitgedragen.”

Nagellak

Rutger: “Het is ook dat ‘kijk mij in een jurk lopen en ik heb nagellak’. Het mag van mij allemaal hoor. Maar bij BNNVARA-feestjes werd ook Lil Kleine en Ali B gedraaid tijdens de kerstborrel en dan is de hele wokegemeenschap binnen die VARA boos, waaronder Tim Hofman.”

O? “En die gaan dan mails sturen dat degene die het in zijn hoofd haalde dat zij werden gedraaid ontslagen moet worden. Zo ver gaat het ook intern. Je zal er werken!”

Wilfred Genee: “Er wordt weinig meer gelachen, hè, over het algemeen.”

Johan: “Linkse mensen kunnen niet lachen. Die hebben de bek helemaal stijf staan.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen