Maxime Meiland wil groter deel van Talpa-buit: ‘Ik ben het waard’

Maxime Meiland laat haar ouders niet zomaar bepalen welk deel van de Talpa-buit zij toebedeeld krijgt. Sterker nog: er is flink wat strijd over binnen de familie. “Maar ik ben het waard!”

Erica en Maxime Meiland © SBS 6

De Meilandjes verdienen ongelooflijk veel geld bij Talpa, omdat ze na de mannen van Vandaag Inside veruit het belangrijkst zijn voor vlaggenschip SBS 6. Nog belangrijker dan Linda de Mol, die tegenwoordig alleen nog op tv verschijnt als er wat koffertjes opengemaakt moeten worden. Maar wat is de verdeelsleutel binnen de Meiland-familie?

Verdeelsleutel

Het is onomstotelijk dat er zonder Martien Meiland nooit een tv-soap zou zijn geweest. Je zou zeggen dat hij daarom recht heeft op het hoogste aandeel in de Talpa-buit, gevolgd door Erica en pas daarna Maxime.

Over de precieze verdeelsleutel blijkt wat strijd te zijn in de familie. Maxime verklapt in haar boek dat ze zakelijk gezien altijd erg op haar strepen gaat staan. “Eigenlijk ben ik de hardste, want als ik niet mijn zin krijg, dan ga ik gewoon een paar dagen niet langs bij mijn ouders. Dat is tactiek, want dan komt het goed.”

Maxime’s tactiek

Hoe zit dat precies? Maxime legt het uit op NPO Radio 1: “Ja, erg hè? Ja, maar ja, weet je… Ik ben zakelijk gezien heel hard. Dan denk ik: ja, ik ben dit waard. Ik bedoel: natuurlijk ben ik jong, waardoor ik misschien minder verdien ten opzichte van mijn ouders. Die zijn uiteindelijk ook de hoofdrolspelers.”

Ze vervolgt: “Door hen zijn we uiteindelijk op tv gekomen, dus die hebben het grootste aandeel en dat vind ik ook helemaal goed, maar ik heb ook gewoon kinderen. Ik heb wel gewoon een volwassen leven, dus ik heb dan voor mezelf zoiets van: ik vind dat ik dat waard ben. Ja, daar ga ik dan ook echt voor.”

Rotgesprekken

Martien heeft niet altijd evenveel zin meer om door te gaan met het tv-werk. Dat vindt Maxime egoïstisch, omdat zij net een villa heeft gekocht die eigenlijk te duur voor haar is en ze de tv-gelden dus hard nodig heeft. “Ja, dat zijn wel echt rotgesprekken hoor, moet ik zeggen. Dat blijft vervelend. Dat je dan met hem om de tafel moet en ook met mijn zus.”

Ze vervolgt: “Dat is al helemaal moeilijk, want die heeft ook nog de winkel, dus die heeft sowieso al een veel minder aandeel daarin. Maar die denkt dan ook: ja, ik geef ook veel op en mensen herkennen mij ook. Dus dat zijn echt rotgesprekken. Ik merk vooral dat mijn vader dat nog het lastigst vindt. Die is gewoon bang dat er dan ruzie komt.”

Bijltje erbij neer

Zou Maxime teleurgesteld zijn als Martien het bijltje erbij neer gooit? “Ja, maar aan de andere kant: ik snap ook wel dat hij op een gegeven moment zoiets gaat krijgen van: ja, ik vind het wel goed zo.”

Zou ze ermee akkoord gaan? “Ehmmm… Ja, ik denk het wel. Als hij écht écht écht zegt van: ‘Ik wil gewoon echt niet meer’, ja, natuurlijk… Ik laat die man niet nog opdraven terwijl hij denkt: ik wil lekker in de tuin gaan ploeteren en lekker met pensioen. Nee, dat ga ik niet doen. Nee, nee. Nee, dat kan ik hem niet aandoen die arme man.”

Fragment

Een fragment uit het interview met Maxime:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verdient Maxime Meiland een even groot deel van de Talpa-buit als haar ouders?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen