Youp van ’t Hek vindt Jinek-kritiek Maarten van Rossem misplaatst

Youp van ’t Hek vindt de kritiek die Maarten van Rossem heeft geuit op de timing van Eva Jineks tweede baby misplaatst. “Ik twijfel inmiddels of ik nog wel wil terugkomen naar ons land.”

Maarten van Rossem, Eva Jinek en Youp van 't Hek © NPO, RTL

De bemoeienis van Maarten van Rossem met de gezinsplanning van Eva Jinek maakt behoorlijk wat los. Het jurylid van de kijkcijferhit De Slimste Mens vindt dat haar tweede baby te laat volgt op haar eerste bevalling, namelijk zo’n vijf jaar. “Het is toch aan de ruime kant, vind ik”, zegt hij bloedserieus in zijn podcast.

Youp geeft mening

Vrouw-columnist Hester Zitvast vindt de suggestie dat Eva’s kinderen nu een minder goede band zullen opbouwen onzin en Heleen van Royen vindt het te triest voor woorden. Zij zegt: “Als je mij ooit een mening hoort geven over de timing van zwangerschap van een tv-presentator – fun fact: dat kun je niet timen – dan mag je me op je matje roepen.”

Nu mengt ook Youp van ’t Hek zich in de discussie. De cabaretier vloog deze week naar New York en heeft onderweg flink wat ’typisch Nederlands nieuws’ tot zich genomen.

Misplaatst

Youp vindt de kritiek van Maarten behoorlijk misplaatst. Hij schrijft in NRC: “Las ook nog dat Sylvie Meis gescheiden is en Eva Jinek zwanger. Emeritus hoogleraar Maarten van Rossem heeft in een podcast serieus verteld dat hij de tijd tussen de kinderen van Eva wat aan de lange kant vindt.”

Hij vervolgt: “De bejaarde voorzitter van de jury van De Slimste Mens, ooit historicus aan de Universiteit Utrecht, bemoeit zich in het openbaar met de gezinsplanning van Eva Jinek. U vraagt zich af of ik nog terugkom naar ons land? Ik twijfel meer dan zeer.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen