Gerard Joling denkt dat RTL 4 niet echt op hem zit te wachten

Gerard Joling heeft het gevoel dat RTL 4 er niet echt op zit te wachten om hem zo prominent in te zetten als SBS 6 dat jarenlang deed. Dat zegt de entertainer voor de camera van Shownieuws.

Gerard Joling © SBS 6

Tijdens zijn lucratieve jaren bij SBS 6 was Gerard Joling dé grote ster van de zender. Hij werd op vrijwel alle grote shows gezet. Nu hij onder contract staat bij RTL 4 zien we hem eigenlijk vrij weinig. En dat is zonde, vindt Tina Nijkamp. De voormalig zenderbaas van SBS 6 heeft het idee dat Gerard wordt ondergewaardeerd.

Tina pleit voor Gerard

Tina pleit ervoor om Gerard meer in te zetten, zeker nu jonge tv-talenten hun shows aan de lopende band zien floppen. Zij schreef deze week op haar analysekanaal: “De jonge artiesten Snelle, Rapper Donnie en Kalvijn flopten alle drie met het presenteren van een talentenjacht.”

“Sowieso scoorde het amusement de afgelopen weken op NPO 1, RTL 4 en SBS 6 zeer matig. Wordt het niet tijd om de vrijdagavond kijkcijferkoning Gerard Joling weer eens een groot amusementsprogramma te laten presenteren?”

Groot compliment

Gerard vindt dit heel attent van Tina, laat hij weten aan Shownieuws. “Het is natuurlijk een ongelofelijk compliment van Tina, want het is wel een dame die écht verstand heeft van televisie. Ik heb natuurlijk mijn toptijd gehad bij SBS 6, dat we natuurlijk van alles deden. So You Wanna Be A Popstar, Sterren Dansen op het IJs, het gewone Popstar, Wie Ben Ik.”

Hij vervolgt: “Het waren natuurlijk allemaal knallers: Move Like Michael Jackson. Wat hebben we ermee gedaan? Hole in the Wall. We hebben zoveel dingen gedaan. Maar ik zit nu bij RTL en ik weet: RTL heeft heel veel presentatoren, dus ik denk helemaal niet dat ze op mij zitten te wachten. Maar ik zou het natuurlijk wel kunnen.”

‘Hij brengt sjeu’

Patty Brard vindt dat we de rol van Gerard in de megahit The Masked Singer niet te klein moeten maken. “Nou, maar ja, je moet ook niet vergeten dat bijvoorbeeld bij The Masked Singer is zijn rol… Dat lijkt wel op dat van een jurylid, maar zijn rol is écht heel erg groot. Want hij brengt natuurlijk wel overal de sjeu.”

Collega Bart Ettekoven zou het leuk vinden om meer Gerard te zien. “Ik hoop het wel. Het zou wel weer leuk zijn om hem op een vrijdag of een zaterdagavond grote show te zien. Met veel veren en lekker amusement.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u als RTL 4 meer gebruikmaken van Gerard Joling?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen