Maarten van Rossem: ‘Eva Jinek heel erg laat met tweede baby’

Maarten van Rossem vindt dat Eva Jinek wel erg laat is met het krijgen van een tweede baby. Hij vindt het verschil met haar eerste kind, zo’n vijf jaar, te groot. “Ze had er sneller bij moeten zijn.”

Maarten van Rossem en Eva Jinek © YouTube, RTL

Eva Jinek (44) krijgt ongevraagd een hoop kritiek op het heuglijke nieuws dat ze wederom in verwachting is. Naast haar zoontje Pax, die alweer 4,5 jaar oud is, zit er nu een nieuwe spruit aan te komen. Het valt volgens Patty Brard wel op een onhandig moment, omdat Eva’s kijkcijfers onder druk staan en haar miljoenencontract bij RTL bijna afloopt.

Jinek-baby

De Story denkt zelfs dat dit de carrière van Eva ernstig kan schaden. ’44 en zwanger: offert Eva Jinek haar carrière op?’, staat er deze week groot op de cover van het tijdschrift.

Ook NPO-ster Maarten van Rossem mengt zich nu in de discussie over de Jinek-baby. Hij vindt dat Eva’s tweede kindje wel erg laat volgt na het eerste kindje. “Ik vind zelf dat ze er iets sneller bij had moeten zijn, maar goed, daar mag ik me natuurlijk niet mee bemoeien”, zegt het jurylid van De Slimste Mens in zijn podcast.

Vijf jaar verschil

Podcastpresentator Tom Jessen merkt op: “Er zit drie of vier jaar tussen volgens mij.”

Maarten daarop stellig: “Nee, vijf. Ja, dat las ik. De vorige was in 2018 geboren, dus dat wordt vijf jaar. Dat is relatief veel voor het verschil tussen kinderen. Ik scheelde zeven jaar met mijn broer en dat zijn twee verschillende werelden. Mijn broer is 11 en dan ben ik 18. Je bent aan de vrijage, je gaat studeren en hij was nog een kind.”

Bemoeizucht

Het verschil in leeftijd zal tussen Eva’s kinderen minder zijn dan dat. “Het is een iets kleiner verschil, maar het is toch aan de ruime kant, vind ik. Maar ja, waar bemoei ik me mee?”

Dat is inderdaad een relevante vraag. Niet alleen omdat Eva en haar partner Dexter werkelijk de enigen zijn die hierover gaan, maar ook omdat Maarten er volledig aan voorbij lijkt te gaan dat je een baby niet op bestelling krijgt.

Toch blijft Maarten erbij: een kleiner leeftijdsverschil, zoals de anderhalf jaar die hij met zijn zus had, is volgens hem veel beter. “Ja, dat is totaal anders. Ik heb ontzettend veel aan mijn zuster gehad.”

Spulletjes lenen

Dat Eva op haar 44ste voor de tweede keer moeder wordt brengt volgens Maarten wel een voordeel met zich mee. “Wij kregen ook wat later kinderen dan veel van onze kennissen, dus al die boxen en bedjes en flauwekul die je nooit meer dan anderhalf jaar gebruikt hebben wij geleend van kennissen.”

Dat kan ook voor Eva relevant zijn, denkt Maarten. “Die boxen moeten door drie, vier of vijf generaties gebruikt zijn. Zo’n box slijt niet. Baby’s zijn niet in staat om die dingen af te breken.”

Tom: “Een goede tip voor Jinek.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Begrijpt u waar Maarten van Rossem zich mee bemoeit?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen