Ruben Nicolai kampt met horrorpijn aan arm: ‘Elke nacht wakker’

Ruben Nicolai wordt geplaagd door een mysterieuze kwaal aan zijn linkerarm. Dokters staan voor een raadsel: ze injecteren hem continu met ontstekingsremmers, maar het blijkt niet te werken.

Ruben Nicolai © Koffietijd

Het is voor Ruben Nicolai geen makkelijk decennium. Zijn nachtrust wordt geteisterd door een mysterieuze kwaal. “Ik slaap al geruime tijd, jaren, niet op mijn linkerzij. Ik heb altijd een beetje pijn in mijn linkerarm, een tinteling, en dan denk ik: ik krijg een hartaanval”, legt hij uit in de podcast Tijl Ruben Tijl.

Pijn aan arm

Om die potentiële hartaanval te vermijden gaat Ruben dan maar op zijn rechterzij slapen. “Ik denk dan: ik ga niet op links liggen, want dan drukt het zo allemaal op mijn hart. Nou, die werd veel erger, die pijnen aan mijn arm. Ik kreeg steeds meer pijn in die arm.”

Collega Ruben van der Meer is verbijsterd. “Dit heb je al een een tijdje geleden verteld. En ik dacht van: nou ja, je zal een keer naar de dokter gaan en bla bla bla. Maar nee, je bent op je andere zij gaan liggen. Maar ondertussen is er gewoon méér pijn?!”

Nachten wakker

De pijn werd recentelijk zó erg dat het Ruben tot waanzin dreef. “Ik had zoveel pijn dat ik gewoon ’s nachts wakker werd. Gewoon midden in de nacht werd ik wakker. God, ik had zoveel pijn aan die arm, dat ik de hele dag door… Gewoon zeurende pijn. Ik was wel aan het slapen, maar dan werd ik midden in de nacht wakker. Echt zoveel pijn aan die arm.”

Hij vervolgt: “Zo irritant. En dan wist ik gewoon niet hoe ik hem moest neerleggen. En dan ging ik uiteindelijk maar opstaan, want hem zo’n beetje laten bungelen was dan het fijnste. Dan gaat hij tintelen, alsof je arm slaapt.”

Naar de dokter

Uiteindelijk is Ruben een paar weken geleden naar de dokter gegaan. “Ik ben naar de dokter geweest en die heeft vastgesteld dat dat een ontsteking is. En die heb ik dus al dik een jaar. En het is niet een virus, geen bacterie. Ik kreeg een injectie. En daar zit dus verdovend spul in.”

En nu? “Ik moet hem dus nu rondjes draaien, zodat dat spul goed verdeeld wordt. En dat is een pijnstiller en het is een ontstekingsremmer.”

Twee weken

Waarschijnlijk moet de injectie herhaald worden bij Ruben. Hoe gaat het nu, twee weken later, met hem? “Ik heb er nu twee injecties in zitten”, zegt hij.

En, heeft hij nog steeds pijn? Helaas. “Ja, zeker, nog steeds.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u binnen vijf seconden twee programma's van Ruben Nicolai kunnen opnoemen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen