Songfestival-duo Mia en Dion wekt ergernis: ‘Kotsmisselijk van!’

Mia Nicolai en Dion Cooper, die dit jaar namens ons land naar het Eurovisie Songfestival gaan, wekken flink wat ergernis op. “Ik word er zo kotsmisselijk van! Nee, ik ben er echt niet weg van.”

Mia Nicolai en Dion Cooper © Jasper Suyk

Het melodramatische Songfestival-stelletje Mia Nicolai en Dion Cooper krijgt een flinke veeg uit de pan. Ze worden met de grond gelijkgemaakt in Strikt Privé, de podcast van showbizzkenners Jordi Versteegden en Evert Santegoeds. De heren vinden hun nummer slecht, ergeren zich aan hun emogedrag en vrezen een nederlaag.

Duncan-festival

Evert wordt er niet goed van. “Het is zo slecht te verstaan, dat nummer. Dit is dus het liedje waarvan iedereen in november zei: ‘Nou we hebben iets, er is geen discussie over, dit is zo waanzinnig, dit moet het zijn.’ Een ander liedje hebben we nooit gehoord. Maar dit is dus het resultaat en hier moeten we het mee doen. Ik ben er niet kapot van.”

Hij vervolgt: “Ik vind het minder dan Arcade. Het kan een verrassende outsider zijn, maar ik vind dat Duncan wel heel erg de vrije hand gekregen heeft in het componeren, in het zoeken van de zangers, die bij elkaar zitten, het produceren, het uitbrengen van dat nummer op zijn eigen platenlabel. Het is het Eurovisie Duncan Festival geworden, geloof ik.”

Zwaar leven

Jordi vindt dat Duncan ook wel een erg grote vinger in de pap heeft. “Hij bepaalt dus echt alles. Dus hij heeft het liedje uitgebracht, krijgt straks ook al het geld, want dat neem ik aan als hij die baas is achter de platenmaatschappij.”

Evert: “Ja, en ik zag nu Dotan bij Cornald Maas in Volle Zalen, dus ik neem aan dat die volgend jaar gaat. Ik ben er niet heel erg weg van, ik zeg het eerlijk.”

Jordi vindt Mia en Dion erg zwaar op de hand. “Ik moet een beetje denken aan Brigitte Kaandorp met: ‘Ik heb een heel zwaar leven’, als ik zo hoor waar dat liedje over gaat, weet je wel.”

Kotsmisselijk

Dan gaat Jordi ineens he-le-maal los. “Het gaat over dat je fouten mag maken en dat je ervan moet leren en dat je menselijk mag zijn. Ik word zo kótsmisselijk van al die termen die er dan aan gehangen worden, weet je wel.”

Evert verzucht: “Howwww. En dan had ze een jaar op de toneelschool gezeten, maar dat was het ook niet. Maar dit wilde ze als kind al en die toneelschool kwam nou van pas om in dat clipje een beetje moeilijk te kunnen kijken. Nou, ik vind het zwaar op de hand hoor.”

Moeilijke exercitie

De Privé-hoofdredacteur heeft weinig interesse in Mia en Dion. “Die mensen… We kennen ze niet en ik vraag me zelfs af of ik alles van ze wil weten. Daar zullen zij dan wel weer blij mee zijn. Maar ik vind het een moeilijke exercitie.”

Hij besluit: “Met dit nummer moet je dan op tegen die Euphoria-zangeres. Nou, ik geef het je te doen. Ik vind het geen mooi liedje, maar dat is mijn mening.”

Liedje

Het liedje van Dia en Mion:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen