Ruben Nicolai krijgt kritiek: ‘Hij wil zijn vingers er niet aan branden!’

Ruben Nicolai wil zijn tv-collega’s Beau van Erven Dorens en Gordon niet publiekelijk steunen noch bekritiseren. “Hij is héél erg op de vlakte, wil zijn vingers er niet aan branden.”

Ruben Nicolai © RTL

Het zal de geschiedenisboeken ingaan als misschien wel een van de slechtste interviews op televisie ooit: het kritiekloze gesprekje van Beau van Erven Dorens met zijn tv-collega Gordon. Ook Ruben Nicolai zat in de beruchte aflevering van Casa di Beau; hij stond erbij en keek ernaar. Ook hij wordt nu naar zijn mening gevraagd, namelijk door De Telegraaf.

Ruben parkeert

Wat vindt Ruben ervan dat Gordon zonder enige tegenspraak van Beau mocht roepen dat zijn ex-vriend wel schizofreen zal zijn? En dat hij zonder zuchtje tegenwind een familietrauma van Gavin, namelijk de zelfmoord van zijn broer, mocht openrijten? “Ik parkeer deze vraag liever even”, zegt hij heel afgemeten.

Huh? Ruben kan hier toch wel wat over zeggen? Of vindt hij dit allemaal prima? “De kritiek bleef maar doorgaan. Wat ik over mezelf kan zeggen is dat ik het drie leuke dagen vond. Voor mij is het programma geen journalistiek maar entertainment.”

Bellen met Beau

Op de vraag waarom Gordon dan te gast was om over een moeilijke periode te praten, antwoordt de presentator: “Daarvoor kun je beter met Beau zelf bellen.”

Merkwaardig genoeg zegt Ruben eerder in het interview nog dat hij zo goed kan omgaan met kritiek van buiten: “Soms zijn het dingen die mensen in columns opschrijven of reacties onder artikelen. Het zijn allemaal dingen – hoe onaardig soms ook opgeschreven – waar je iets uit kan halen.”

Op de vlakte

Privé-baas Evert Santegoeds vindt het flauw van Ruben. “Ik vond Ruben wel een beetje erg op de vlakte over Beau, waar die met zijn neus bovenop gezeten heeft. Daar wil hij zijn vingers duidelijk niet aan branden, terwijl ook hij een van de mensen was die tegen Beau had kunnen zeggen: ‘Nou, dat verhaal van die broer van Gavin, moet dat er nou in?'”

Hij vervolgt in Strikt Privé: “Dat is allemaal niet gebeurd en Beau loopt ervoor weg en iedereen is boos op hem en blijft er ook maar over bezig. Ik hoef er zelf bijna niks aan te doen, het blijft toch wel even dooretteren. Het is echt een flinke smet op het blazoen van Beau en dat hadden veel mensen daar in de sneeuw eenvoudig kunnen voorkomen.”

Doorvragen

Jordi Versteegden is degene die het interview hield met Ruben. Hij zegt: “Ik heb zelf proberen door te vragen bij Ruben. Alleen hij had er echt, echt, echt helemaal geen behoefte aan om daarop te reageren. Hij zegt: ‘Er is al zoveel over gezegd. Wat moet ik er nou nog over zeggen?'”

Evert: “Nou ja, ik denk dat het buiten die opname natuurlijk hartstikke leuk is in zo’n chalet in de sneeuw. Er komt een borrel op tafel en daar is heus wel besproken wat die Gordon allemaal gezegd heeft over deze en genen en mij. Nou ja, goed, er is genoeg over gezegd lijkt me. Het was een buitengewoon ongelukkige uitzending.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft RTL 4 een talkshowhost nodig die niet óók amusement wil presenteren?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen