Linda de Mol in het nauw: ‘Ze moet kiezen tussen liefde en carrière’

Linda de Mol moet uiteindelijk een keuze gaan maken tussen haar geliefde Jeroen Rietbergen en haar carrière op televisie, denkt de gevreesde opiniemaker Victor Vlam. “Het kan niet allebei.”

Linda de Mol, Victor Vlam en Jeroen Rietbergen © NPO, SBS, RTL

Het was begin vorige week een enorme klap voor Linda de Mol: haar geliefde Jeroen Rietbergen wordt definitief vervolgd voor verkrachting. Hij loopt volgens Sébas Diekstra, de advocaat van zijn vermeende slachtoffer, het risico om drie tot zes maanden gevangenisstraf te krijgen. En dat zou killing zijn voor Linda’s imago.

Zedendelinquent

Victor Vlam denkt dat het tijd wordt dat Linda een keuze maakt, zegt hij in de podcast De Communicado’s. “Ik vind het heel moeilijk voorstelbaar dat Linda de Mol een carrière heeft als zij ervoor kiest om met hem door te gaan. Dat ze een relatie met hem gaat aanknopen, dat hij haar partner blijft terwijl hij vervolgd wordt voor verkrachting.”

Hij vervolgt: “Er is een kans dat hij straks een veroordeeld zedendelinquent is. Ik denk dat het imagotechnisch echt heel erg, heel erg lastig is. En dat betekent dat ze feitelijk – het is bijna een Shakespeareaanse tragedie waar je hiermee te maken krijgt – moet kiezen tussen haar geliefde en haar carrière. Dat is volgens mij de keuze die ze heeft.”

Opoffering

Co-host Lars Duursma vindt dat ver gaan. “Ja, ik vind het toch wel een hele lastige hoor, want ik vind niet dat je mensen moet afrekenen op hun geliefde. En ik snap best dat er inderdaad ook echt een pr-probleem ligt voor haar.”

Hij vervolgt: “En toch zou ik het echt heel slecht vinden wanneer we in een situatie komen dat wij van mensen vragen en verlangen dat ze hun relatie opgeven om hun carrière te redden. Ik bedoel: dat is een opoffering die je niet mag vragen van mensen op televisie en ook niet elders, denk ik.”

Verkrachter

Victor vindt van wel. “Ja, ik denk dat het lastige is dat het lijkt alsof Linda de kant kiest van de verkrachter in plaats van het slachtoffer in een heel erg prominent geval van waar mogelijk verkrachting heeft plaatsgevonden. Ze kiest niet de kant van het sympathieke slachtoffer, maar van de verkrachter. Ik denk dat dat is hoe het publiek het zou kunnen zien.”

Hij vervolgt: “En dat is gewoon killing voor je imago, want ja, ze was juist sympathiek. Ze was juist de vriendelijke buurvrouw, de goede vriendin die we allemaal hebben. Dat is gewoon het grote probleem voor Linda.”

Kant kiezen

Lars vindt dat er een tussenvorm mogelijk is. “Ik kan me voorstellen dat als Linda de Mol op de rode loper komt, dat ze hem niet meeneemt. En dat hij bij bepaalde optredens niet naast haar gaat zitten, maar dat zij achter de schermen thuis wel een relatie met hem heeft. Ja, ik vind dat dat moet wel gewoon, ook vanuit een menselijk perspectief.”

Victor vraagt zich af of dat wel kan. “Ik bekijk het vooral van: kan het? Is het mogelijk? Gaat het publiek dit accepteren? En dan denk ik direct van: hoe kan je dit verkopen aan het publiek? (…) Ik denk toch dat het heel moeilijk is voor mensen om erover heen te stappen dat Linda dus de kant kiest van de verkrachter in plaats van haar.”

Lars besluit: “Ja, maar ook hier geldt natuurlijk: hij is nog niet veroordeeld, hè? (…) Hij wordt aangeklaagd, we weten nog helemaal niet wat daar gaat gebeuren. Dus ik vind dit toch een hele lastige situatie, Victor.”

Communicado’s

De Communicado’s gaat vanaf minuut 10:00 over Linda:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Linda de Mol moet kiezen tussen haar geliefde en haar tv-carrière?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen