Blijft Linda de Mol bij Jeroen Rietbergen? ‘Killing voor haar imago!’

Linda de Mol is niet alleen op tv dol op het openmaken van koffertjes, ook thuis is ze er bedreven in. De hele kofferset van Jeroen Rietbergen is weer in Crailo beland. Maar is dat wel houdbaar?

Linda de Mol, Angela de Jong, Jeroen Rietbergen © RTL, NPO

Wie had het een paar jaar geleden kunnen bedenken: tv-koningin Linda de Mol die een liefdesrelatie heeft met iemand die wordt vervolgd voor verkrachting. Ze is het momenteel weer aan het proberen met Jeroen Rietbergen, de man die als bandleider van The Voice of Holland alle grenzen zou hebben overschreden bij de jonge kandidate Nienke Wijnhoven.

Kop eraf

De meningen over Linda’s houding zijn zeer verdeeld. Ze weigert met de media te praten, heeft nooit echt compassie getoond met de slachtoffers van The Voice of Holland, maar staat nu wel weer aan de zijde van Jeroen. Is dit wel te verenigen met een carrière die staat of valt bij de gratie van het publiek?

Angela de Jong vraagt het zich publiekelijk af in de AD Mediapodcast. “Ik zou zeggen: mijn kop mag er wel weer af, maar de eerste vraag die toch bij me opkwam was: blijft Linda bij hem of niet? Ik ben benieuwd. En dat is denk ik een vraag die meer mensen hebben.”

Ingecalculeerd

Haar collega Dennis Jansen, mediajournalist van het AD, kan zich niet voorstellen dat Linda hier geen rekening mee gehouden heeft. “Zij zal zich dit toch ook wel… Ik zeg niet ‘ingecalculeerd’, maar ze zullen er toch wel rekening mee hebben gehouden dat het tot vervolging zou leiden of niet?”

Hij vervolgt: “Als je gaat onderzoeken of je nog een relatie wil met iemand, hou je daar toch ook rekening mee dat er tot vervolging kan worden overgegaan of niet?”

In therapie

Angela denkt dat Linda zich er uiteindelijk op zal beroepen dat Jeroen een ander mens is geworden. “Nou ja, in een van haar verklaringen riep ze natuurlijk meteen al dat hij ziek was. Nou, hij is in therapie geweest, dus dat kun je dan ook voor jezelf [goedpraten].”

Dennis denkt dat Linda gewoon bij Jeroen blijft, ondanks de vervolgingsbeslissing van het Openbaar Ministerie. “Ik denk dat er niet veel van afhangt.”

‘Het is killing’

Collega Marcus den Blanken vraagt zich af of het publiek dit pikt van Linda. “Ik vind dat ze het zelf moet weten hoor. Stel dat hij vervolgd wordt… Het is voor mij wel privé, maar voor je imago als presentatrice is het killing dat je dan bij zo iemand bent, maar dat moet ze voor de rest zelf weten.”

Het wordt hoe dan ook wéér een lastig jaar voor Linda, aldus Angela. “Er komt waarschijnlijk wel een rechtszaak aan met een heleboel details die in de openbaarheid komen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Ziet u in Linda de Mol een boegbeeld voor vrouwen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen