Tom Egbers-minnares wekt argwaan: ‘Ze werkt voor de Volkskrant!’

De oud-minnares van Tom Egbers ligt onder vuur. Volgens Yvonne Coldeweijer werkt deze dame aan een boek én is ze gelieerd aan de Volkskrant, die de presentator onder vuur heeft genomen.

Tom Egbers © NPO

Het Volkskrant-onderzoek over de werkcultuur bij NOS Sport heeft flink wat teweeggebracht. De vierkoppige top van de afdeling is opgestapt en Tom Egbers heeft een maandenlange tv-pauze afgekondigd. De presentator speelt een hoofdrol in het artikel van de krant, mede vanwege de affaire die hij in 2005 aanknoopte met een veel jongere stagiaire.

Luchtje aan de zaak

Tom was 48 jaar, zij 22. Er ontstond een romance die volgens Tom drie jaar lang duurde. Toen zijn vrouw Janke Dekker verhaal ging halen bij de dame in kwestie en zij de affaire opbiechtte, was het hek van de dam. Er volgden volgens de Volkskrant hevige treiterijen en die heeft de presentator vorige week min of meer bevestigd in Khalid & Sophie.

Volgens Yvonne Coldeweijer zit er echter een luchtje aan de zaak. Zij is erachter gekomen wie de oud-minnares is, schrijft ze op haar juicekanaal. “Het is namelijk al jarenlang een vrij bekend verhaal onder journalisten. De dame wil graag anoniem blijven en dat begrijp ik heel goed. Haar beweegredenen zijn echter, volgens mijn spion, discutabel.”

Volkskrant-journaliste?

Yvonne heeft research gedaan. “Ik ben erachter gekomen dat de dame in kwestie zelf als journaliste voor de Volkskrant werkt. Ik vind het kwalijk dat de Volkskrant dit niet heeft meegenomen in het artikel. Het hoeft niks af te doen aan haar verhaal, maar had het graag toch voor de volledigheid willen weten.”

Een artikel is namelijk minder onafhankelijk als het je collega betreft, zegt Yvonne. “Daarnaast heb ik begrepen van mijn spion dat de dame nu absoluut niet in de media wil verschijnen, omdat ze zelf een boek aan het schrijven is over de affaire met Tom. Ze wil graag zelf alle media-aandacht genereren op het moment van publicatie.”

‘Boek over Tom’

De Volkskrant weet hier niets van af, aldus Yvonne. “En mogen dit ook absoluut niet weten. Ik hoop niet voor haar dat ze dat plan door gaat zetten, want als je jaren wil vreemdgaan met een BN’er om er vervolgens en boek over te schrijven, dan vrees ik ervoor dat het hele land over je heen zal vallen.”

Het lijkt Luuk Ikink sterk, zegt hij in RTL Boulevard. “Dat klinkt vrij onlogisch om een boek te schrijven over zo’n affaire, maar goed.”

Collega Rob Goossens: “Dat lijkt mij ook, maar daar hebben we even de Volkskrant naar gevraagd. De hoofdredacteur heeft gereageerd.”

Pieter Klok ontkent

Volkskrant-baas Pieter Klok ontkent: “De Volkskrant reageert alleen op media die de journalistieke spelregels naleven. Het vermeende slachtoffer van Tom Egbers is op dit moment niet werkzaam (freelance of in dienst) bij de Volkskrant. Ook klopt het niet dat de betreffende vrouw werkt aan een boek en daardoor buiten de publiciteit wil blijven.”

Wat vindt Yvonne daarvan? “Hij geeft aan dat de dame in kwestie ‘OP DIT MOMENT’ niet op de redactie werkt en ook niet freelance. Ja, zo kan ik het ook. Tot voor kort in ieder geval nog wel, want ze heeft het namelijk nog steeds in haar Insta-bio staan… Wel erg makkelijk voor de Volkskrant om gewoon te ontkennen, aangezien ze toch anoniem is.”

Niet transparant

Het is gewoon een twijfelachtige situatie, aldus Yvonne. “Na mijn post ben ik gebeld door allerlei andere journalisten die ik persoonlijk ken en iedereen komt met dezelfde naam. Heel veel mensen weten gewoon wie dit is. En zij werkt zeker wel als freelance journalist voor de Volkskrant.”

En hoe zit het dan met dat boek? “De Volkskrant zegt dat het niet klopt. Ja, hè hè, zoals ik al zei mogen jullie daar ook helemaal niks van af weten. Dan waren haar intenties dus blijkbaar dubieus en hadden jullie haar verhaal niet gebruikt. Mensen in haar directe omgeving weten wel dat zij hierover een boek wil schrijven.”

Ze besluit: “Snap wel dat jullie mij als juicekanaal heel bijdehand vinden, maar jullie zijn wel journalisten en het is niet helemaal transparant wat hier gebeurt.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Zou u het dubieus vinden als de Tom Egbers-minnares gelieerd is aan de Volkskrant en aan een boek werkt?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen