Linda de Mol straks op bezoek in de bajes? ‘Jeroen kán de cel in!’

De pr-nachtmerrie is compleet voor Linda de Mol nu haar geliefde Jeroen Rietbergen wordt vervolgd voor verkrachting. Kan men haar binnenkort spotten bij de bezoekersbalie van de bajes?

Jeroen Rietbergen, Sébas Diekstra en Linda de Mol © RTL, SBS, NPO

Vlak nadat Linda de Mol in het romantische Parijs is betrapt op haar ogenschijnlijke terugkeer in de armen van Jeroen Rietbergen, krijgen de twee een enorme klap in het gezicht te verwerken. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om hem te vervolgen. En niet voor aanranding, maar voor verkrachting. Een zeer ernstig vergrijp.

Zware klap

Jeroen is naar eigen zeggen helemaal in shock. Hij spreekt van een ‘zware klap’ en noemt het ‘onbegrijpelijk’. “Ik heb direct toegegeven me schuldig te hebben gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag, daarvoor oprechte spijt betuigd, alle consequenties genomen en het afgelopen jaar hard aan mezelf gewerkt.”

Hij vervolgt: “Maar ik heb altijd gezegd dat ik me niet schuldig heb gemaakt aan strafbare feiten. Er is nooit sprake geweest van dwang, aanranding of verkrachting.”

Seksueel contact

Sébas Diekstra, de advocaat van Jeroens vermeende slachtoffer Nienke Wijnhoven, vindt het een opvallende reactie. “Wat voor ons niet bekend was, want dat zie ik heel subtiel in die verklaring staan: ‘Er was geen sprake van dwang.’ En dat impliceert bij mij: dus er is dus seksueel contact geweest”, zegt hij in Vandaag Inside.

Hij vervolgt: “Dat zeg je meestal als er wel voldoende bewijs is dat er seksueel contact is geweest. Maar de stap erna, of er dwang is geweest – want dat is belangrijk – niet. Het OM heeft nu, want er is niet alleen maar Nienke haar verklaring en Jeroen zijn verklaring… Er zijn meerdere verklaringen, er is meer bewijs.”

Hoopvol

Het lijkt erop dat Sébas behoorlijk hoopvol is. “Natuurlijk zal het OM niet vervolgen als ze alleen maar die twee verklaringen hebben. Ze hebben meer natuurlijk, anders hadden ze net als bij de regisseur gezegd: ‘We seponeren de zaak’, want dat waren alleen een-op-een-verklaringen.”

Nienke is niet het enige vermeende slachtoffer in deze zaak, stelt Sébas. “Er zijn niet alleen de negentien verhalen van BOOS, maar ik heb in de tussentijd heel veel vrouwen gesproken die een verhaal over hem hebben en sommigen zijn er volledig in mee gegaan. Dat erkennen ze ook.”

Gevangenisstraf

Moet Jeroen rekening houden met een gevangenisstraf? En zal Linda zich dan vaker melden bij de bezoekersbalie van de bajes dan dat ze op televisie koffertjes openmaakt? Sébas: “Bij dit soort zaken zie je drie tot zes maanden cel wel langskomen als basiseis, als het bewezen wordt verklaard.”

Wat een drama, verzucht Evert Santegoeds in Shownieuws. “Zeker nu dit nog een jaar gaat duren, wordt het voor haar ook nog een heel zware tijd. Zij wil volgens haar manager Xenia niet reageren. Ook John de Mol wil niet reageren.”

En Aran Bade in RTL Boulevard (dat om onduidelijke redenen door RTL offline is gehaald): “Het moet ook een dreun zijn van haar. Ze is natuurlijk de partner of ex-partner van Jeroen. Ze worstelt daar natuurlijk zelf ook mee. Dat moet een enorme klap voor haar zijn.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Linda de Mol heeft een relatie met iemand die wordt vervolgd voor verkrachting. Houdbaar?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen