Yvonne Coldeweijer neemt besluit: ‘Hoger beroep kroketzaak?’

Yvonne Coldeweijer heeft besloten of ze hoger beroep aantekent in de kroketzaak die ze heeft verloren van Rachel Hazes. “Mijn intuïtie is dat ik gewoon nooit ga winnen, maar ja…”

Rachel Hazes en Yvonne Coldeweijer © NPO, RTL

Showbizzhyena Yvonne Coldeweijer heeft besloten of ze in hoger beroep gaat in de zaak die is aangespannen door Rachel Hazes. De rechter heeft besloten dat Yvonne geen ‘gecremeerde kroket’ meer mag zeggen en dat vinden veel mensen een nogal bizarre inperking van de vrijheid van meningsuiting.

58 procent

Yvonne heeft haar volgers gevraagd of ze in hoger beroep moet gaan en 58 procent zegt: ‘Nee, laat gaan. Heeft toch geen zin.’ En de overige 42 procent? ‘Ja, gaat te ver. Vrijheid van meningsuiting!’

Ze heeft besloten om mee te gaan met de meerderheid, vertelt Yvonne in De Juice Show. “Ik heb daar helemaal geen zin in. Om in hoger beroep te gaan. Mijn intuïtie is dat ik gewoon nooit ga winnen, maar heel veel juristen en advocaten zeggen tegen mij: ‘Dat ga je makkelijk winnen’, maar ik heb er gewoon geen vertrouwen meer in.”

Not my way

Yvonne heeft helemaal geen zin om via de rechter haar gelijk te halen. “Dit is not my way. De rechtspraak is not my way. Ik doe misschien een hoger beroepje in een video.”

De rechters zijn volgens de juicekoningin bevooroordeeld. “Ze mogen mij niet, joh. (…) Ik had gewoon echt moeten winnen, klaar. Ik heb aangetoond dat het aannemelijk was. Aannemelijk betekent niet dat je moet laten zien dat het bewezen is. Aannemelijk heb ik het echt gemaakt.”

Kant noch wal

De beweringen van Yvonne waren inderdaad vrij aannemelijk. Ze had bijvoorbeeld gelijk dat Rachel en haar zoon André Hazes jr. geen contact meer met elkaar hebben. “Zó aannemelijk is mijn juice dat heel Nederland mijn juice gelooft. Dat is aannemelijk, punt. En dan de g.k. die ik niet meer mag zeggen? Het slaat kant noch wal.”

Met ‘g.k.’ bedoelt Yvonne gecremeerde kroket, maar dat mag ze dus niet meer zeggen. “Het knaagt wel aan me. Het is niet dat ik het makkelijk opzij zet. Veel intelligente mensen hebben het er de hele tijd over dat het eigenlijk niet kan, omdat zij snappen welke gevolgen het kan hebben, maar ik heb er gewoon geen zin meer in. Next.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat de rechter heeft gefaald door 'gecremeerde kroket' te verbieden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen