Nance krijgt trap na van René van der Gijp: ‘Zing maar niet meer!’

Nance krijgt na de storm van kritiek op sociale media nog eens een trap na van René van der Gijp. Hij heeft in zijn kijkcijferhit Vandaag Inside uitgehaald naar de presentatrice. “Zing maar niet meer!”

René van der Gijp en Nance Coolen © SBS, RTL

We zien haar nauwelijks meer op televisie, maar donderdagavond dook ze weer even op: Nance Coolen. De presentatrice mocht in de talkshow van Eva Jinek een van haar vroegere dancehits zingen. Hartstikke leuk, maar het optreden verliep volgens kijkers niet best. Ze is behoorlijk afgekraakt op sociale media.

Ongelukkige Knoops

Tot overmaat van ramp komt ook René van der Gijp daar nog eens overheen. Hij zegt in de Vandaag Inside van gisterenavond dat hij tijdens het kijken vooral meeleefde met advocaat Geert-Jan Knoops, die er tijdens het optreden van Nance uiterst ongemakkelijk bij zat. “Dan denk ik: dat is niks voor die man. Die heeft daar geen zin in.”

Tafelgasten worden na hun praatje soms terug het publiek in gezet en zo ook Geert-Jan. “Die zit er bij alsof hij wilde zeggen: wat zít ik hier te doen? Dan kun je beter tegen zo’n man zeggen: joh, hé, kom, pak het autootje, ga lekker naar huis, trek een goede fles wijn open.”

‘Je bent decor’

Johan Derksen voelt het ongemak van Geert-Jan, die zich tijdens het danceoptreden geen houding wist te geven. “Als je daar zit zoals die man, ben je eigenlijk decor. Je staat alléén niet voor l*l als je met die waardeloze muziek mee gaat zitten headbangen.”

Collega Wilfred Genee: “Ja, Nance ging daar een liedje zingen.”

René lachend: “Dan zit hij naar die Nance te luisteren, die ging zingen. Had ze ook beter niet kunnen doen, maar daar kom je ook altijd pas daarna achter. Hahaha.”

Wilfred: “Net te laat!”

Slechte stem

René vindt de stem van Nance niet best. “Ja, hahaha. Zo iemand zegt dan ‘ja’, en dan denk je na afloop: poehhh, dat is niet beter geworden die stem!”

Johan: “René, dat zijn van die zangeresjes die altijd in die popiejopie-programma’s hebben moeten playbacken. Als het tachtig keer over gedaan wordt in de studio klinkt het nog wel, maar nou moeten ze live iets zingen en dan slaat het nergens op. Je hebt toch een beetje zelfkennis? Je weet toch thuis onder de douche dat het nergens op lijkt?”

René: “Nee, dat klopt.”

Crematie

Het blijft vooral Geert-Jan waar René mee meeleeft. “Hij zat erbij alsof hij bij een crematie zat, weet je wel. Hahaha. Dit had hij nog nooit meegemaakt!”

De valszingende Nance is overigens ook aangestipt in RTL Boulevard. Daarin merkt presentator Luuk Ikink fijntjes op: “Het viel niet bij iedereen even goed in de smaak.”

Bridget Maasland stelt vervolgens dat een slecht optreden soms nou eenmaal voorkomt: “Ja, het kan gebeuren. Of je doet het gewoon níet.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Moet Nance (49) nog wel 90's-muziek willen zingen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen