‘Peter Gillis is een crimineel, waarom wil SBS 6 zo’n boegbeeld?!’

De rumoer rond Peter Gillis en zijn vermeende boevenstreken blijft maar aanhouden. De online hit RoddelPraat komt nu voor de tweede week op rij met bizarre onthullingen. “Wat wil SBS 6 met hem?!”

Jan Roos, Peter Gillis en Dennis Schouten © YouTube, SBS

Peter Gillis heeft een buitengewoon twijfelachtige reputatie, maar toch blijft SBS 6 halsstarrig aan hem vasthouden. Het tekent het cultuurverschil tussen Talpa en de beoogde fusiepartner RTL: de realityster zou bij de tv-club van Peter van der Vorst alláng op non-actief gezet zijn. “Talpa faciliteert criminelen! Al jaren!”

‘Peter ontvoert zelfs!’

Er komen steeds meer negatieve verhalen naar buiten over Peter. Presentator Dennis Schouten meldde vorige week in zijn online hit RoddelPraat dat Peter beschuldigd wordt van seksueel geweld tegen zijn vriendin. Volgens Privé-baas Evert Santegoeds wordt het tijd dat SBS 6 nu eens gaat stoppen met die Massa is Kassa-series.

De normen en waarden van Talpa zijn echter niet zo strikt, maar hoe bont kan Peter het precies maken? Dennis laat deze week in RoddelPraat mensen aan het woord met bijzonder pittige beschuldigingen aan het adres van de realityster. “Peter ontvoert mensen, Peter dreigt mensen te vermoorden en Peter mishandelt mensen zwaar”, zegt hij.

Boegbeeld SBS 6

Ongelooflijk, vindt co-host Jan Roos de houding van Talpa. “Dit is dus het boegbeeld van SBS 6. Dit is het boegbeeld van John de Mol. Dit is het boegbeeld van Paultje Römer, die RoddelPraat overal heeft verguisd omdat het niet politiek correct is. Oké, we zijn niet politiek correct, maar wij hebben nooit iemand op die manier aangepakt.”

Dennis: “Deze mensen [van Talpa] zijn ook al gemaild, deze mensen weten het gewoon, deze mensen kennen dit verhaal, deze mensen kennen heel veel verhalen, maar deze mensen weten: er kijken iedere week 1 miljoen mensen, en deze mensen weten: we verkopen godsgruwelijk veel advertenties rond deze mensen. En daarom blijven ze maar uitzenden.”

‘Een crimineel!’

Jan ergert zich eraan. “Talpa is nog niet eens voorbij aan die ellende van The Voice, dat is nog niet eens opgelost. Die mensen zijn nog niet eens veroordeeld en ze gaan gewoon met de zoveelste crimineel in zee omdat het goed scoort. En Talpa gaat ook nog eens een keer mensen terechtwijzen die in hun ogen niet correct zijn.”

Hij vervolgt: “Talpa doet gewoon mee aan de cancel culture, terwijl ze criminelen faciliteren! Al jaren! Zo’n Gillis… Als je hoort wat die man aanricht…”

Dennis: “Dat die man vijf of zes uur lang iemand vasthoudt en tevens dreigt die persoon te vermoorden om twee motoren. Dat zegt toch hoe gek die man is om zoiets kleins? Ik zei: ‘Ik wil echt die aangifte zien.’ Je ziet het hier: die aangifte is daadwerkelijk gedaan.”

RoddelPraat

De nieuwste aflevering van RoddelPraat:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen