Peter Gillis ontkent seksueel geweld tegen vriendin: ‘Weet niks van’

Peter Gillis ontkent dat hij seksueel geweld heeft gebruikt tegen zijn vriendin Nicol Kremers, zoals het programma RoddelPraat beweert. “Ik heb helemaal niks mishandeld, joh”, reageert hij.

Nicol Kremers en Peter Gillis © Friso Keuris

Het populaire programma RoddelPraat heeft in de laatste uitzending van het jaar, die gisterenavond online is geplaatst, een behoorlijke aanvaring met Peter Gillis. De realityster van SBS 6 staat presentator Dennis Schouten telefonisch te woord, maar dat gesprek verloopt behoorlijk stroef.

‘Bij Nicol gevoeld’

Dennis heeft namelijk een zeer ernstig verhaal gehoord waarmee hij Peter confronteert. Hij stelt dat het SBS-gezicht er een kleine twee weken geleden achter is gekomen dat Nicol wederom is vreemdgegaan. “Peter heeft toen even bij Nicol gevoeld of ze vreemd is gegaan. Wat is er gebeurd? Dit heb ik dus echt uit eerste hand”, vertelt hij.

Wat zegt de bron van Dennis? “Deze man was geschokt van het feit dat hij dit van Nicol had begrepen: hij is met zijn hand in haar vagina gegaan als straf om te voelen of zij was vreemdgegaan. Zij lag toen op dat matras en tot bloedens toe heeft zich dat afgespeeld. Het was de wraak van Peter op Nicol.”

‘Dit is verkrachting’

Daar hield het volgens Dennis niet op. “Vervolgens is Peter met twee Polen die ook op dat park wonen naar die man gegaan waarmee ze vreemd was gegaan en die man is finaal in elkaar geslagen.”

Yvonne Coldeweijer, die te gast is in deze uitzending, stellig: “Dit is strafbaar. Dit is verkrachting, hè?”

Dennis stelt dat Peter zich als een ‘halve maffiabaas’ gedraagt. De presentator heeft geprobeerd om een reactie te halen bij Talpa-bobo Paul Römer, maar hij heeft niet gereageerd. “John de Mol is absoluut helemaal op de hoogte.”

Peter woest

Dan belt Dennis de realityster van SBS 6 op. Hij legt hem voor: “Wij hebben gehoord dat je nadat Nicol is vreemdgegaan haar vaginaal hebt mishandeld. Daar willen we heel graag jouw reactie op. Dat ze daarom in het zieken…”

Peter: “Ik zou het helemaal niet weten, joh. Je ging over de kijkcijfers bellen, zeg je. Daar wil ik het over hebben en over andere dingen moet je het gewoon niet hebben. Snap je?”

Dennis: “Dat moet je dan maar gewoon onder het tapijt schuiven?”

Peter: “Nee, dat hoef je niet onder het tapijt schuiven, maar weet je wat het is, Dennis? Je moet mij niet met valse voorwendselen bellen, want daar ben ik helemaal niet van gediend.”

‘Niks mishandeld!’

Dennis: “Ja, maar jij moet geen vrouwen mishandelen en mannen in elkaar slaan.”

Peter: “Ik heb helemaal niks mishandeld, joh. Daar laat ik me helemaal niet over uit.”

Dennis: “Dus je ontkent dat je…”

Peter: “Natuurlijk! Jij moet gewoon niet mij appen van: ‘Ik ga het over de kijkcijfers hebben’, en dan over andere dingen. Daar ben ik gewoon niet van gediend.”

Dan hangt Peter op. Dennis: “Ik vind zijn ontkenning… Laat ik het zo zeggen: als ik word beticht waar ik hem net van heb beticht, dan zou ik anders reageren. Als ik word beticht van dat ik mijn vriendin vaginaal heb mishandeld, dan zeg ik: ‘Jij bent zo’n vieze, vuile hufter!’”

Yvonne: “Hij vroeg ook niet van: ‘Wat bedoel je?’ Het klonk hem een beetje bekend in de oren.”

Reactie bij ANP

Het ANP heeft contact opgenomen met Peter en ook daar ontkent hij de beschuldigingen. “De titel van dit programma is Roddelpraat. Dat zegt al genoeg.”

Peter ontkende eerder dit jaar ook een andere mishandeling van Nicol, maar daarover loopt nog een onderzoek bij de politie. Het is voor John de Mol en zijn zender SBS 6 nooit reden geweest om de samenwerking on hold te zetten.

RoddelPraat

De laatste uitzending van RoddelPraat van het jaar vindt u hier.

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen