Dyantha Brooks krijgt juicekanaal op haar dak: ‘Dit is zó flauw’

Shownieuws-presentatrice Dyantha Brooks krijgt een flinke tik op de vingers van een juicekanaal dat ze op de voet volgt, namelijk Juice Channel. “Jullie gebruiken onze juice zonder ons te noemen!”

Dyantha Brooks © SBS 6

Waar een RTL Boulevard-deskundige als Rob Goossens er heel ontspannen mee omgaat, doen ze bij Shownieuws nog steeds hun best om de juicekanalen zo weinig mogelijk eer te geven. Ze nemen dan wél de geruchten over die op die kanalen verschijnen, maar zeggen er dan niet eerlijk bij waar die geruchten vandaan komen.

Reclamezuil

Wat Shownieuws precies probeert hoog te houden is onduidelijk – de meeste mensen zien het programma toch al vooral als een verkapte reclamezuil van John de Mol – maar zelf zien ze zich in elk geval als een hoogwaardig journalistiek product.

De showrubriek van SBS 6 vertelde laatst nog in een NOS-artikel over juicekanalen dat zij een veel professionelere werkwijze hebben. “Nieuws wordt gecheckt alvorens het wordt gebracht. Of dit nu afkomstig is van een juice channel, een bericht op sociale media of welk ander medium dan ook.”

Juicekanaal boos

Het juicekanaal Juice Channel is niet onder de indruk. Zij vinden dat Shownieuws hun juice rooft, zonder credits te geven. “Oke Slownieuws. Waarschijnlijk hebben wij jullie geraakt met onze post van gisteren (een plaagstootje over komkommertijd, red.) aangezien jullie er WÉÉR vandoor gaan met onze juice ZONDER ons te noemen.”

Het kanaal na de uitzending van gisterenavond: “Wij werden al op de hoogte gebracht dat er een item over Rose Betram in de uitzending zou zitten. Maar het is gewoon echt schaamteloos, want alles uit het item komt zo van onze stories vandaan.”

Dyantha krijgt straf

Het item van Shownieuws is volgens het kanaal handig ‘in elkaar geflanst’. Ze zijn alleen vergeten om de juiste chronologie van Rose’s liefdestijdlijn aan te houden, luidt de kritiek. “Als je dan iets jat, doe het dan wel goed, stumperds.”

Dyantha Brooks, de presentatrice van het programma, wordt op de vingers getikt. “Dyantha, je presenteerde vanavond de uitzending en ik zie dat je ons volgt. Dan heb je vast en zeker ook onze stories van afgelopen week voorbij zien komen.”

Bejaarden

Op zo’n moment moet Dyantha gewoon ingrijpen, vindt het kanaal. “Als je die bejaarden aan de desk vanavond terecht had gewezen over waar deze ‘geruchten’ nou werkelijk vandaan kwamen dan hadden we je een baas gevonden.”

Dat heeft Dyantha niet gedaan. En dat vindt Juice Channel een behoorlijke teleurstelling.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Shownieuws plukt juicekanaal leeg, maar weigert de bron te vermelden. Kinderachtig?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen