Angela de Jong gooit oliebol in gezicht John de Mol: ‘Wálgelijk!’

Angela de Jong haalt vlak voor de jaarwisseling ontzéttend hard uit naar John de Mol, wiens tv-zender SBS 6 onophoudelijk knuffelt met Peter Gillis. “Walgelijk en verbazingwekkend.”

Angela de Jong, Peter Gillis en John de Mol © NPO, SBS

AD-opiniedraak Angela de Jong gooit een goed gevulde oliebol in het gezicht van John de Mol. Ze vindt het zeer kwalijk dat de mediamiljardair in het afgelopen jaar zo is blijven vasthouden aan zijn SBS 6-ster Peter Gillis. Hij was zelfs te zien in de kerstpromo van de ‘familiezender’. Ongekend en onbegrijpelijk, zegt ze in een filmpje op AD Play.

‘Ik snap er níks van’

Angela vindt het echt niet kunnen. “Ik vind het even walgelijk als verbazingwekkend dat-ie nog steeds in het zadel wordt gehouden door SBS als een soort volksheld die zijn eigen realitysoap heeft.”

Hoe kunnen John en knechten als Frans Klein en René Oosterman zichzelf aankijken in de spiegel, vraagt ze zich af. “Ik kan er werkelijk met mijn pet niet bij dat je je als programmamaker, als programmadirecteur, als zenderbaas ’s ochtends in de spiegel kijkt en denkt: we geven hem een podium op onze zender. Ik snap er werkelijk helemaal niets van.”

Guido in de bres

Guido den Aantrekker, hoofdredacteur van Story, vindt het niet heel gek dat Peter nog steeds zoveel kijkers trekt. “Ik denk dat voor heel veel mensen die naar hem kijken hij een soort guilty pleasure is. Ik noem het dan maar het broodje shoarma dat je één keer per week toch na het stappen wil eten.”

De mensen willen dit nu eenmaal zien, besluit de bladenmaker. “Je weet dat het eigenlijk misschien niet zo goed en gezond is, maar het is wel lekker, en één keer in de week is het ook niet zo erg. Dat de mensen het ook wel interessant vinden om eens in het leven te kijken van iemand die ze in hun eigen leven niet kennen.”

‘Wanneer genoeg?’

Angela vraagt zich af wanneer het genoeg is voor John. “Het gaat elk normaal mens boven de pet wat er allemaal aan de strijkstok bij Peter Gillis kleeft. Ik bedoel: we hebben de FIOD die invallen heeft gedaan en hem van dingen beschuldigt, je hebt natuurlijk de problemen die er zijn met de gemeentes over de vakantieparken.”

Ze vervolgt: “Dan heb je natuurlijk nog de hele mishandelingszaak van Nicol, die aan alle kanten niet fris is. Ja… Wat moet er nog bij komen voordat die man van het scherm verdwijnt?”

Veroordeling

Een veroordeling, antwoordt Guido. “Ik denk dat de grens bereikt is aan wat wij van Peter Gillis op televisie zien, als hij daadwerkelijk veroordeeld wordt voor mishandeling. Dan kun je bijna niet, vind ik, hem op tv houden. Dan houdt het ook echt op.”

Mediacourant wenst u een spetterend 2024! 🎇

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Verdient John de Mol een oliebol in zijn gezicht vanwege het knuffelen van Peter Gillis?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen