Evert Santegoeds vindt dat SBS 6 moet stoppen met Peter Gillis

Evert Santegoeds vindt dat SBS 6 per direct moet stoppen met Peter Gillis, zeker na de nieuwe geruchten over zijn vermeende losse handjes. “Maak dat je wegkomt met die mensen!”

Peter Gillis en Evert Santegoeds © SBS 6

Peter Gillis wordt er door presentator Dennis Schouten van beschuldigd dat hij onlangs seksueel geweld zou hebben gebruikt tegen zijn vriendin Nicol Kremers. Ook zou hij een scharrel van haar in elkaar hebben laten slaan. Het zijn pittige beschuldigingen, die de realityster van SBS 6 met weinig overtuiging ontkent.

‘Stop ermee, SBS!’

Helaas zijn de ontkenningen van Peter niet zoveel meer waard sinds hij ook aantoonbaar loog over het vorige incident met Nicol, zegt Evert Santegoeds in de podcast Strikt Privé. Evert is niet alleen de hoofdredacteur van Privé, maar ook deskundige van Shownieuws. Dat programma wordt, net als de soap van Peter Gillis, uitgezonden door SBS 6.

Evert vindt dat zijn werkgever moet stoppen met Peter. “Nicol, maak dat je wegkomt! Dat geldt ook voor SBS 6 hoor, eigenlijk: maak dat je wegkomt met die mensen. Het gaat van kwaad tot erger. De sympathie is er helemaal van af en zoals die mensen zich menen te gedragen tegen winkelpersoneel en in restaurants: het is afstotend.”

‘Het is passé’

De recente kerstspecial van Peter toont al aan dat het over en uit is met de familie, vindt Evert. “Daar word je toch echt werkelijk niet vrolijk van. Hoe die met andere mensen omgaan… Het is te onbeschoft voor woorden af en toe. Altijd dat: eueuwhweuheuehwhe (maakt geluiden van iemand met een spraakgebrek, red.).”

Hij vervolgt: “Ik kan er niet meer naar kijken zo langzamerhand. Het is niet leuk, het is niet geestig, het is niet grappig, het is niet aardig. Het is helemaal niks eigenlijk. (…) Ik denk dat het einde van deze serie wel in zicht is. Ze zijn gewoon niet leuk. Klaar.”

Mishandeling

Wat vindt Evert van de geruchten over een nieuwe mishandeling door Peter? “Daar zijn wij ook over benaderd met datzelfde verhaal en die bron zei van: ‘Als ik het achterste van mijn tong laat zien, dan zit hij vandaag nog vast voor een heel lange tijd.’ Of dat nou dit verhaal is… Het is heftig.”

De Privé-baas vervolgt: “Hij heeft het natuurlijk allemaal verprutst onze Peter: hij kan het nu ontkennen wat hij wil, maar geen hond die die man nog gelooft na de vorige keer, toen er ook helemaal niets was gebeurd en ‘code rood’ en hij had niemand mishandeld, maar hij zat wel een nacht op het politiebureau.”

Ongeloofwaardig

Peter is een ongeloofwaardige man, vindt Evert. “Hij kan ontkennen wat hij wil, maar ik geloof die man nooit meer. Dat spreekt in zijn nadeel nu. Hij kan wel zeggen dat er niets is voorgevallen, maar het is een vrij gedetailleerd verhaal en er zijn ook weer klappen gevallen. Jongen, jongen, jongen: wat een proleet is dat.”

Moet Nicol niet in bescherming worden genomen? “Ja, maar ik heb een heel ander beeld van Nicol sinds haar bezoek aan die kerstmarkt. Ik vind haar zó naar geworden dat ik denk: ja, mens, als je er nou nog blijft hangen, ga je gang.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen