Patty Brard in de bres voor ‘domme’ Slimste-kandidaat Guido Spek

Patty Brard springt in de bres voor de onder vuur genomen ‘domme’ kandidaten van De Slimste Mens. Eén daarvan is namelijk haar goede vriend Guido Spek, die bekend is van GTST.

Patty Brard en Guido Spek © SBS 6, NPO

Er is momenteel veel verbazing over het kennisniveau van de kandidaten in De Slimste Mens. Er is zelfs een vernietigende column over geschreven door AD-opiniediva Angela de Jong. “Slimme BN’ers? Die zijn op. Elke aflevering hoop ik weer dat we de bodem hebben bereikt. Maar dan blijkt het de volgende dag nóg een graadje erger.”

Patty in de bres

Patty Brard vindt het met name sneu voor Guido Spek, die een van die ‘domme’ BN’ers is in De Slimste Mens. “Een goede vriend van mij, Guido Spek, zit op dit moment in De Slimste Mens en hij zegt: ‘Ja, maar Pat, het is toch maar een spelletje?!’ En dat is het natuurlijk ook!”, aldus de presentatrice in Shownieuws.

Ze vervolgt: “Je bent beter in het ene vak dan in het andere. Hij weet van een aantal dingen heel veel en van een aantal dingen wat minder. Dat heeft natuurlijk wat met leeftijd te maken.”

Lego-poppetjes

Je moet ook maar net mazzel hebben met een vraag, aldus Patty. “Het is precies wat je voor je neus geschoteld krijgt. Als jij Lego-poppetjes krijgt die de bijbelse verhalen uitbeelden, dan denk je pas bij de negende: o ja, ik herken Johannes de Doper erin, maar de negen die daarvoor zitten herken je dan niet en dan word je ineens voor dom uitgemaakt.”

Collega Tooske Ragas: “Plus, moet ik erbij zegge voor alle recensenten en recensenten thuis: als je op zo’n stoel zit en er komt een spot op je hoofd en je móet binnen drie seconden iets weten, want anders… Dat is natuurlijk ook niet te doen.”

‘Komt hard aan!’

De tv-recensent waar Tooske op doelt, Angela, weet dat toch als geen ander? Zij heeft het programma eens gewonnen. Sandra Schuurhof: “Angela is natuurlijk zo’n recensent en ze heeft het er heel goed van af gebracht.”

Toch moet Angela wel een beetje oppassen met wat ze opschrijft, vindt Patty. “Als je wat jonger bent, dan komt het hard binnen. Dat wil ik even gezegd hebben.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen