Özcan Akyol sabelt John van Zweden neer op tv: ‘Echt dom gel*l!’

Özcan Akyol heeft ‘behangkoning’ John van Zweden keihard neergesabeld op televisie. Hij vindt de ondernemer een waardeloze toevoeging aan de talkshow HLF8. “Het is allemaal dom gel*l.”

John van Zweden en Özcan Akyol © SBS 6

Het niveau van de talkshow HLF8 holt volgens Özcan Akyol steeds verder achteruit. Er zitten vaak gasten aan tafel die worden verweten een populistische mening te hebben. Met name ‘grote gehaktbal‘ Jack van Gelder wordt vaak genoemd, maar ook ondernemer John van Zweden is nu aan de beurt.

‘Dom gel*l!’

John, die succesvol werd met de verkoop van behang, trekt het niveau volgens Özcan flink omlaag. “Ik heb gekeken, want ik was heel benieuwd hoe Sam (Hagens, red.) het zou doen, maar hij heeft één probleem: hij zit elke avond daar met idioten. Dat is echt zo. Als jij zelf meer weet dan je gasten…”, zegt hij in Vandaag Inside.

Een voorbeeld? “Dan zit John van Zweden daar en dan moet je hem gaan vragen, van: ‘Wat vind je ervan dat Rutte dit heeft gedaan?’ Maar Sam weet meer dan John van Zweden, dus dan moet je naar dat domme gel*l van John van Zweden gaan luisteren! Ze hebben altijd minimaal twee idioten aan tafel, want dat is het format.”

‘Clowns!’

Johan Derksen verbaast zich daar niet over. “Dat is de paniek die toesloeg toen er geen kijkers waren, hè? Van: gekken met gekke meningen aan tafel.”

Özcan: “Clowns.”

Zelf peinst Özcan er niet over om aan te schuiven bij HLF8. “Ik ben heel vaak uitgenodigd. Heel vaak. Bijna stalking was dat.”

Spraakmakend

John van Zweden is tot nu toe overigens wel een redelijk spraakmakende gast bij HLF8. Laatst werd hij terechtgewezen door gastvrouw Leonie ter Braak en hij heeft ook al eens keihard uitgehaald naar juicekoningin Yvonne Coldeweijer.

Volgens John is Yvonne namelijk een ‘vreselijk roddelding‘. “Ik weet niet waar ze vandaan komt, maar als ze Haags is, dan schaam ik me eigen diep voor dat ding, want ik vind dat echt helemaal niks.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Heeft Özcan Akyol een punt? Is de mening van John van Zweden überhaupt interessant genoeg voor tv?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen