Jack van Gelder overweegt geen rechtszaak over ‘grote gehaktbal’

Jack van Gelder is door de kroket-eis van Rachel Hazes niet geïnspireerd geraakt om te procederen over ‘grote gehaktbal’, zoals hij door Marcel van Roosmalen genoemd wordt. “O, tja…”

Jack van Gelder © SBS 6

Het rechtssysteem mag zich gelukkig prijzen dat niet álle BN’ers een Rachel Hazes-achtig incasseringsvermogen hebben, want dan blijven we bezig. Dat zij nu een rechterlijk verbod op haar bijnaam ‘gecremeerde kroket’ eist, heeft Jack van Gelder in elk geval niet geïnspireerd om te gaan procederen over ‘grote gehaktbal’.

Gehaktbal Jack

Jack kreeg deze bijnaam onlangs naar zijn hoofd geslingerd door zijn vijand Marcel van Roosmalen. De columnist sprak het uit met gevoel voor dramatiek: “Je wil niet weten wat Jack van Gelder vindt. Dat wil je echt niet weten. Dan ga je in een heel grote gehaktbal zitten snijden en er kruipt van alles uit wat je niet wil.”

De 72-jarige opiniemaker werd er gisteren mee geconfronteerd in de talkshow HLF8. Gastvrouw Hélène Hendriks: “Gehaktbal werd laatst nog gezegd…”

Serieuze mensen

Jack doet net of hij van niks weet: “Tegen mij? Door wie?”

Hélène: “Ja, Marcel van Roosmalen.”

Jack haalt er slechts zijn schouders over op en zet Marcel neer als iemand die niet serieus is. “O ja. Nee, maar de serieuze mensen hebben mij verder nooit uitgescholden.”

Hélène kan zich er ook allemaal niet zo over opwinden. “Ik word ook wel eens paardenkop genoemd, of sl*t of h**r, maar dat is dan maar zo.”

‘T*ringj**d’

Jack wordt wel eens voor veel ergere dingen uitgescholden, legt hij uit. “Nou, ik vind t*r*ngj**d niet echt leuk bijvoorbeeld. Of dat dan vanwege het geloof is dat ik niet belijd maar van mijn ouders heb meegekregen of dat het een vermenging is omdat ik Amsterdammer ben en dus ook wel voor Ajax zal zijn…”

Hij besluit: “Dat is gewoon minder leuk, maar voor de rest… Nee, niet echt specifieke dingen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Gecremeerde kroket, grote gehaktbal... Moet dit verboden worden?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen