Leonie ter Braak kissebist op tv met John van Zweden: ‘Niet waar!’

Leonie ter Braak heeft live op televisie een van haar gasten in de talkshow HLF8 terechtgewezen. Ze vindt dat opiniemaker John van Zweden zich onterecht negatief uitlaat over de media.

Leonie ter Braak en John van Zweden © SBS 6

Maurice de Hond heeft flink verrast met een peiling naar hoeveel mensen op Pieter Omtzigt zouden stemmen als hij een eigen partij zou beginnen. De politicus zou volgens de opiniepeiler kunnen rekenen op maar liefst 30 zetels. Dat enorme aantal werd gisterenavond aangestipt in de talkshow HLF8, ditmaal gepresenteerd door Leonie ter Braak.

John is boos

Tafelgast John van Zweden klaagt dat deze peiling niet genoeg media-aandacht krijgt. “Ik zie nou net die peiling van Maurice de Hond en die zie je in principe niet terug. Dat is precies wat ze hier in Nederland doen. De peilingen die… Ze willen geen nieuwe mensen erin hebben”, briest de ondernemer.

Hij vervolgt: “Dat heb je in Rotterdam gemerkt en in Den Haag gemerkt met Richard de Mos en met de PVV die steeds buitengesloten wordt. Zo’n Pieter Omtzigt staat bij de een op dertig zetels en de ander gooit hem op nul en doet gewoon niet mee…”

Monddood

Wat wil John precies zeggen? “Het is heel simpel: je probeert gewoon de Nederlandse mensen monddood te maken. Gooi die peiling van Maurice de Hond erin en iedereen raakt weer een beetje optimistisch van: hé, er komt weer een nieuwe gozer waar de mensen een beetje vertrouwen in hebben.”

Leonie springt in de bres voor haar collega’s: “Ja, EenVandaag heeft een reden, hè, om hem niet mee te nemen, want hij was er nog niet bij bij de vorige verkiezingen.”

John: “Ja, maar dat is niet correct. Je kunt ook zeggen: ‘Dit is de peiling nu.’”

‘Dat is niet waar!’

Leonie: “Ja, maar dat doet Maurice en daar heeft iedereen aandacht aan besteed. Dat doen wij nu toch ook als media? Ik roep het nou toch ook op?”

John: “Jij noemt het nu heel kort op, maar ik vind…”

Leonie: “Nou, gisteren heeft Hélène Hendriks het er ook over gehad in HLF8 en overal was het gisteren in het nieuws. Dit kwam echt binnen als een grote verrassing, dus je kunt niet zeggen dat de media dat nieuws ontkent. Dat is niet waar.”

Mooie kerel

John: “Laat ik het zo zeggen: het wordt niet echt naar voren gegooid, ik hoorde het vandaag pas. Ik zeg gewoon heel eerlijk: ik vind zo’n Pieter Omtzigt gewoon een mooie kerel die Nederland dadelijk opnieuw op de kaart kan zetten. Het land is helemaal aan het afglijden.”

Leonie besluit: “Pieter Omtzigt heeft echt wel veel aandacht gekregen de afgelopen 48 uur over die enorme peilingen die zijn binnengekomen.”

Fragment

Het fragment:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen