René van der Gijp afgeslacht door Het Parool: ‘Is inderdaad dom’

René van der Gijp krijgt een behoorlijke draai om zijn oren van Het Parool. De krant vindt dat Ajax-voetballer Steven Berghuis gelijk heeft als hij hem de ‘domste’ man in de media noemt.

René van der Gijp © SBS 6

Steven Berghuis vindt dat de media vorige week hebben bijgedragen aan de hoogopgelopen spanningen tussen fans van Ajax en Feyenoord. De van Rotterdam naar Amsterdam overgestapte voetballer dook zondag voor het eerst weer op in een volle Kuip en dat leidde bij verschillende partijen tot grote zorgen.

Domme Gijp?

Volgens de voetballer is René een van de mediafiguren die de boel heeft lopen ophitsen; hij noemt hem de ‘domste’ van allemaal. Terecht, oordeelt de Amsterdamse krant Het Parool nu. “Steven Berghuis maakte een prima inschatting van de intelligentie van René van der Gijp”, kopt de krant.

Het dagblad vindt zijn programma walgelijk. “In het stamcafé van Vandaag Inside is zelfreflectie een te moeilijk woord. Het programma wordt, het kan voor niemand een verrassing zijn, bevolkt door tot op het bot cynische mensen.”

Verdienmodel

Het Parool heeft het ook nog over de ‘immer huichelende presentator’ Wilfred Genee. Hij probeert altijd smeuïge reacties te ontlokken uit de monden van zijn collega’s. “Domme boosheid is een verdienmodel”, besluit de krant.

Een verdienmodel is het zeker. De journalisten van Het Parool zullen zich verbijten dat Vandaag Inside ook gisteren weer veruit de meest bekeken talkshow van de avond was: er keken 845 duizend mensen (18 procent marktaandeel) naar de uitzending op SBS 6.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u René van der Gijp een domme man?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen