Jaimie Vaes blijkt spion van Yvonne: ‘Begrijpelijk dat ze dit onthult’

Jaimie Vaes geeft de media de schuld, maar blijkt nu zélf achter het verhaal te zitten dat haar hoofd tussen Lil Kleine’s autoportier zat. Sterker nog: ze komt zelfs uit de kast als spion van Yvonne.

Yvonne Coldeweijer en Jaimie Vaes © YouTube

Het heeft de carrière van Lil Kleine een klein jaar geleden acuut tot stilstand gebracht: het filmpje waarop hij zijn toenmalige vriendin Jaimie Vaes lijkt te mishandelen met zijn autodeur. Het filmpje kwam naar buiten via het juicekanaal van Yvonne Coldeweijer, maar tot nu toe is nooit duidelijk geworden hoe zij daar precies aan gekomen is.

Telefoongesprek

Jaimie heeft naderhand aan de politie verklaard dat ze helemaal niet met haar hoofd tussen de deur geklemd zat. “Dat heeft de media d’r van gemaakt. Eh volgens mij was het been, een stukje arm”, aldus de realityster. Dit is twee maanden geleden al naar buiten gebracht door juicekanaal Juice Channel, maar wordt nu pas opgepakt door de reguliere media.

De Telegraaf heeft het politiedossier ook ingezien en daaruit blijkt dat Jaimie ook heeft verklaard dat ze de beelden zélf heeft gelekt aan Yvonne. Daar reageert de showbizzhyena op: “Omdat er nu bekend gemaakt is dat Jaimie zelf de beelden aan mij heeft gelekt, heb ik besloten ons telefoongesprek te publiceren. Dat heeft twee redenen.”

‘Niet eerlijk’

Yvonne plaatst op haar juicekanaal een uitgebreid telefoongesprek waarin Jaimie haar dringend en herhaaldelijk vraagt om het ‘mishandelingsfilmpje’ te publiceren. Waarom? “Jaimie geeft aan niet tussen de deur te hebben gezeten met haar hoofd en zegt dat de media dit ervan hebben gemaakt. Dat vind ik niet helemaal eerlijk.”

Ze vervolgt: “In de geluidsopname kun je horen dat er bewust aan mij is verklaard dat haar hoofd tussen de deur heeft gezeten. Dat was de verklaring van haar vriend Willem Glas, die naast haar zat. Zij heeft dit aan hem verklaard en/of hem in die waan gelaten toen hij deze aanname deed. Toen hij dit aan mij verklaarde heeft ze dit niet weerlegd.”

Wanhopig

Juist daardoor is het ‘hoofd tussen de autodeur’-verhaal een eigen leven gaan leiden, aldus Yvonne. “De andere reden dat ik het belangrijk vind om het gesprek te publiceren, is om wel te laten horen hoe Jaimie er op dat moment doorheen zat. Ze zat in een benauwde, toxic relatie en ze moest iets doen. Ze voelt zich overduidelijk wanhopig.”

Jaimie in het gesprek: “Ik heb een filmpje en ik zou heel graag willen dat jij dat online gaat gooien. Het is best wel een heftig filmpje hoor, maar ik moet het even doen, want anders kom ik nooit uit deze ellendige situatie. Het liefst dan wel gewoon snel, het liefst eigenlijk meteen. Dan hoop ik wel dat je nooit zegt dat het van mij komt.”

Als Yvonne het filmpje ziet, schrikt ze zich lam: “Wacht, ik kijk heel even. Nóóóóu! Zit jij nou tussen de deur?”

Die Willem daarop: “Ja, met d’r hoofd!”

Jaimie: “Ja, schat, het moest zo zijn, het was zijn eigen geplaatste camera.”

Begrijpelijk

Yvonne gooit Jaimie een jaar later flink voor de bus met het lekken van deze tape, maar advocate Natacha Harlequin begrijpt het. Zij zegt in Shownieuws: “Dat Yvonne Coldeweijer nu zegt: ‘Ja, wacht even: ik krijg steeds de zwartepiet over wat mijn bronnen zijn… Nou, bij deze allemaal! Hier heb je mijn bronnen!’ Ja, dat begrijp ik ook wel weer van haar.”

Privé-baas Evert Santegoeds: “Yvonne Coldeweijer past ervoor om de schuld te krijgen dat zíj het verhaal in de wereld geholpen zou hebben, want dat heeft ze echt zelf gedaan.”

Natacha: “Dat snap ik ook.”

Lil Kleine wordt door de verklaring van Jaimie niet langer verdacht van poging tot zware mishandeling. “Het is natuurlijk wel heel raar dat zij uiteindelijk nooit heeft tegengesproken dat het van dat hoofd niet waar was. Ik denk dat het OM erg is gaan twijfelen ook aan de geloofwaardigheid van de rest van het verhaal”, zegt John van den Heuvel in RTL Boulevard.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Jaimie Vaes blijkt spion van Yvonne Coldeweijer en jokt over autodeurfilmpje. Begrijpelijk of doet afbreuk?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen