Angela de Jong na ruzie met Johan Derksen: ‘Ik kookte vanbinnen’

Angela de Jong heeft zich zwaar geërgerd aan de onredelijke houding van Johan Derksen tijdens hun ruzie in Vandaag Inside. “Mijn grootste valkuil is dat ik boos word en dan ga ik me opwinden.”

Johan Derksen en Angela de Jong © SBS 6

Het is ongelooflijk pijnlijk hoe Johan Derksen is afgegaan tijdens zijn tv-ruzie met Angela de Jong. De voetbalkenner staat erom bekend dat hij heel onredelijk wordt als het over zijn werkgever John de Mol en diens familie gaat, en daar is Angela deze week het slachtoffer van geworden. Hij deed net alsof zij een hetze voerde tegen zoon Johnny.

Angela reageert

De argumenten waar Johan mee kwam waren zó bizar zwak dat zelfs presentator Wilfred Genee zich genoodzaakt zag om in te grijpen. Zijn gedrag komt de geloofwaardigheid van hun programma Vandaag Inside immers niet ten goede. Een dag na zijn uitglijder ging Johan door het stof: “Ja, het was mijn schuld. Ik was onduidelijk. Ik was gewoon onduidelijk.”

Hoe kijkt Angela hierop terug? De opiniediva van het AD vertelt het in de talkshow Renze op Zaterdag: “Johan had al aangekondigd dat hij mij tot de orde ging roepen in deze uitzending, dus ik was voorbereid, maar mijn belangrijkste voorbereiding was: rustig blijven, rustig blijven.”

Grootste valkuil

Angela wil namelijk niet boos worden op televisie. “Mijn grootste valkuil is dat ik boos word en dan ga ik me opwinden en dat is niet leuk om naar te kijken en bij een vrouw heb je dan altijd nog dat de stem gaat overslaan, dus dan verlies je het al helemaal. Ehm, ik ben geloof ik wel redelijk rustig gebleven, maar je kunt wel zien dat ik vanbinnen kookte.”

Hoe komt dat? “Ik kan heel slecht… Ik bedoel: ik ben heel kritisch op John de Mol, op die hele zaak van The Voice, op de rol van Linda die er mogelijk in zat, op hoe Peter Gillis daar op het schild wordt gehesen als volksheld. (…) Maar over Johnny de Mol, waarvan Johan mij verweet dat ik hem schuldig had verklaard: dat heb ik niet gedaan.”

Poging tot doodslag

Johan neemt het Angela merkwaardig genoeg kwalijk dat ze heeft geschreven dat er aangifte van zware mishandeling en poging tot doodslag was gedaan tegen Johnny. Dat is echter gewoon een feit, dat door werkelijk álle nieuwsmedia is benoemd. “Maar goed: ik begreep dat dat al niet mag van Johan, maar dan heeft hij pech, want dat mag dus wel.”

Heeft ze nog contact gehad met de ietwat verstrooide VI-ster? “Ik heb met hem geen… Dat heb ik ook nooit. Maar dit is wel vaker zo bij VI. Je hebt een stevige discussie en daarna ga je ook weer over tot de orde van de dag. Dat doet hij en dat doe ik daar ook. Dat zou denk ik in de maatschappij wel eens wat vaker mogen.”

Ze besluit: “Dit is wat het is, hij verwijt mij iets, ik heb hem laten weten dat het niet zo is en so be it. Daarna hadden we het weer over alle andere onderwerpen.”

Fragment

Angela over haar ruzie met Johan:

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Angela de Jong kookt omdat Johan Derksen op de nationale televisie beweert dat ze Johnny de Mol basht. Terecht?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen