Youp van ’t Hek haalt hard uit naar tv-flop Dolf Jansen: ‘Droevig’

Youp van ’t Hek haalt behoorlijk hard uit naar zijn cabaretcollega Dolf Jansen. Hij heeft naar zijn presentatie van The Roast of Famke Louise gekeken en is in shock. “Dit is heel erg droevig.”

Youp van 't Hek en Dolf Jansen © NPO

Het lijkt erop dat Famke Louise er eigenhandig voor heeft gezorgd dat de jaarlijkse Comedy Central-show The Roast nooit meer terugkomt. Niet alleen vanwege de lage kijkcijfers, maar ook omdat het programma inhoudelijk volledig door de mangel is gehaald. Het zal héél erg moeilijk worden om hier nog A-sterren voor te strikken.

Schoolavond

Het heeft veel mensen, waaronder Angela de Jong, bijvoorbeeld verbaasd dat Dolf Jansen en Joke Bruijs hieraan hebben meegewerkt. Sterker nog: Dolf was de presentator van het hele gebeuren, de ‘Roastmaster’.

Zijn cabaretcollega Youp van ’t Hek heeft ernaar gekeken en staat perplex. Hij ziet Dolf en de andere ‘roasters’ als een ‘stelletje tweedehands snijbranders’. “Dit is de wereld van Boulevard en Shownieuws. Of ik me daar te goed voor voel? Al jaren. Maar nu keek ik dus wel. Uit een balorig soort nieuwsgierigheid”, zegt hij in de VARAgids.

Schijtlollig

En wat zag Youp? “Een schoolavond. Maar niet eentje op een gymnasium. Artiesten uit de keukenkastjesdivisie deden schijtlollig over het uiterlijk van de anderen. En over de leeftijd van Joke Bruijs.”

Het programma van Dolf was echt héél slecht, besluit Youp. “Wat mij het meest verontrust? Dat de deelnemers zelf het zo verschrikkelijk naar hun zin hadden. Sommigen gierden het uit van de pret. (…) Het was een droeve bonte avond en niets meer dan dat. Wat ik verwacht had? Weet ik niet, maar geen gestuntel als dit.”

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen