Yesim Candan baalt van Vandaag Inside: ‘Nooit meer uitgenodigd’

Yesim Candan vindt het jammer dat ze nooit meer een uitnodiging heeft gekregen om aan te schuiven in Vandaag Inside. “Ik ben toch geen heks of zo?”, aldus de beste vriendin van Ferry Doedens.

Yesim Candan © SBS 6

Het was dit jaar een bizarre Koningsdag voor Johan Derksen. Hij kwam op die dag onder vuur te liggen vanwege zijn beruchte kaars-anekdote in Vandaag Inside. Er ontstond gedurende de verjaardag van de koning een grimmige sfeer rond de voetbalkenner en zijn programma. Sommigen wilden dat SBS 6 er direct mee zou stoppen.

‘Hou je mond!’

Waar de ene na de andere BN’er zich distantieerde van Vandaag Inside, besloot Yesim Candan om de avond na Johans kaars-anekdote aan te schuiven bij VI. “Ik had een column geschreven en niemand durfde langs te komen in het programma. Nou, ik wilde wel”, vertelt ze vandaag in het AD.

De confrontatie met Johan was pittig, omdat hij zich mateloos aan haar ergerde. Zo riep hij op een gegeven moment: “Als je even nou je mond houdt, dan maak ik even het verhaal af en dan mag jij van mij de hele uitzending vollullen. Mag ik even mijn verhaal afmaken?”

Niet vriendelijk

Het was geen prettige sfeer, blikt Yesim terug. “Het was allesbehalve vriendelijk. Kennelijk mogen zij daar zelf wel een ongezouten mening hebben, maar anderen niet. Zo werkt het dus niet?”

Na de bewuste uitzending heeft Yesim een soort mediatournee gehouden om in ieder medium te vertellen hoe erg ze wel niet bedreigd is door de kijkers van VI. “Ook met de dood. Daarvan heb ik aangifte gedaan. Ik ben erachter gekomen wat een enorme achterban Derksen heeft”, zegt ze nu.

‘Ik wil weer in VI!’

Yesim klaagt tegelijkertijd ook dat ze ‘nooit meer is uitgenodigd’ voor het programma. Dat betreurt ze. “Om de discussie te blijven voeren. Nederland is juist een land waar dit moet kunnen. Ik ben toch geen heks of zo? Johan Derksen heeft een enorme achterban. Of hij het wil of niet, hij geldt als een rolmodel voor mannen, maar ook jongens.”

Ze vervolgt: “Hij zou zich daarvan meer bewust moeten zijn. VI zou juist moeten omarmen dat er ook vrouwen zijn zonder ongezouten mening. Ik voelde me echt heel thuis daar, juist omdat ik ook iemand ben zonder filter.”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen