Guido Weijers sluit reacties na haatberichten over Claudia de Breij

Guido Weijers heeft de reacties onder een van zijn Instagram-posts gesloten vanwege de vele haatberichten over Claudia de Breij. “Iedereen die dit veroorzaakt heeft, gefeliciteerd.”

Guido Weijers en Claudia de Breij © Instagram

Ze zijn op oudejaarsavond allebei te zien met een tv-conference: Claudia de Breij en Guido Weijers. Voor hem voelt het echter niet als een concurrentiestrijd en daarom plaatste hij gisteren een gezamenlijke foto op zijn Instagram. Hij schrijft erbij: “Concurrent of collega? Begin deze maand bezocht ik De Oudejaars van Claudia de Breij in Maastricht.”

Cabaretstrijd

Wat vond Guido van de show? “Ik heb genoten van haar prachtige show! En steeds journalisten met de vraag: Wie gaat er winnen? Winnen? Kunst is geen wedstrijd! Dat maken domme mensen ervan. Ik doe appels en Claudia peren. En kijkcijfers? Oké… NPO1 is vier keer groter dan RTL4, dus dat is ook geen vraag.”

Claudia heeft een mooie conference gemaakt, vindt Guido. “Lieve mensen. Claudia geeft mensen een mooie show met ontroering en lach in het theater. Ik doe hetzelfde op mijn manier. Je hoeft geen kant te kiezen. Gun elkaar de wereld en elkaars mening. Ik, Claudia en het publiek, we zijn allemaal winnaars. De beste wensen alvast! ❤️”

Haatreacties

Vandaag, een dag later, laat Guido weten dat hij de reacties onder dit bericht heeft moeten sluiten. “UPDATE: Vanwege bedreigingen en haat is de comment-sectie bij dit bericht gesloten. Iedereen die dit veroorzaakt heeft, gefeliciteerd. Ook jullie wens ik alle liefde.”

Hij vult aan in een videoboodschap: “O, even over het vorige berichtje: ik ben niet degene die bedreigd wordt of die haat naar zich toe krijgt. Ik heb geen zin om op mijn Instagram andere mensen te laten afzeiken.”

Liefde

Guido wil alleen maar positiviteit op zijn platform. “Mijn Instagram staat voor verbinding, staat voor liefde. Dat andere mensen dingen vinden; reken mij daar niet op af.”

“Als jij er een probleem mee hebt dat ik andere mensen het beste wensen, dan is dat jóuw probleem.”

Instagram

De post van Guido:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen