Voice-advocaat Sébas Diekstra blij met steun Yvonne Coldeweijer

Sébas Diekstra, die meerdere slachtoffers van The Voice of Holland bijstaat, is blij met de steun van Yvonne Coldeweijer aan één van zijn cliënten. “Zij nam het publiekelijk voor haar op.”

Yvonne Coldeweijer en Sébas Diekstra © RTL

Het schandaal rond The Voice of Holland heeft het afgelopen jaar heel erg veel losgemaakt. De moedige Nienke Wijnhoven (24) durfde het aan om als een van de weinige oud-kandidaten naar voren te treden en haar verhaal te doen aan de talkshowtafel van Beau van Erven Dorens. Ze vertelde te zijn aangerand door bandleider Jeroen Rietbergen.

Fragiele zaak

Advocaat Sébas Diekstra zat thuis op de bank en was geschokt. “Ik snap dat talkshows spraakmakende televisie willen maken, maar ik was zó blij dat Nienke niet meer intieme details vertelde. Zedenzaken zijn zo fragiel”, legt hij uit in het AD. “Als je alle daderinformatie dan al op tafel gooit, is het voor de wederpartij makkelijker om dat later te torpederen.”

Het lukte Sébas om via de redactie van Beau contact te leggen met Nienke, die uiteindelijk besloot om aangifte te doen. Een veelvoud aan vermeende slachtoffers besloot dat níet te doen. “De grootste gemene deler: ze vreesden dat een strafzaak hen de rest van hun leven zal achtervolgen.”

Superfrustrerend

Nienke voelt zich inmiddels iets minder krachtig dan in het begin. “We hadden in het begin het gevoel dat we met 20, 30 slachtoffers de strijd zouden aangaan. Niet één van de negentien slachtoffers in de BOOS-aflevering deed aangifte. Een treurige constatering.”

In het begin kreeg Nienke veel steunbetuigingen. “Maar toen gingen mensen wroeten, vonden een oud artikel waarin stond dat ze wel eens een beschuitje zou willen eten met Rietbergen, en kreeg ze veel shit over zich heen.”

Steun van Yvonne

Sébas waardeert het dat er toen ook een aantal mensen zijn opgestaan voor Nienke. “Gelukkig was er ook steun en namen vrouwen, zoals Yvonne Coldeweijer, het publiekelijk voor haar op.”

Nu alles zo lang duurt overweegt Nienke soms om de handdoek in de ring te gooien. “Zij had gehoopt dat het na bijna een jaar allang klaar zou zijn.”

AD-artikel

Het AD-interview met Sébas kunt u via onderstaande link lezen:

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen