Terror Jaap wil meedoen aan Expeditie Robinson: ‘Lijkt me leuk’

Jaap Amesz, die veertien jaar geleden als Terror Jaap de pesterijshow De Gouden Kooi won, zou het heel erg leuk vinden om mee te doen aan De Gouden Kooi. “Ja, dat zou ik wel doen.”

Jaap uit De Gouden Kooi © SBS 6

Het was een enorme overwinning voor Jaap Amesz: in 2007 won hij als Terror Jaap de extreme realityshow De Gouden Kooi, waarin kandidaten elkaar min of meer moesten wegpesten. Hij won een miljoen euro, maar dat bedrog verloor hij grotendeels vanwege het faillissement van de DSB Bank. Inmiddels horen we nog weinig van hem.

Jaap zegt vaak nee

Veel tv-aanbiedingen slaat Jaap af. “Ik ben voor heel veel tv-spelletjes gevraagd, maar heb overal nee tegen gezegd. Ik word daar niet gelukkig van. Ik hoef niet aan Jouw Vrouw, Miÿn Vrouw mee te doen”, zegt hij in gesprek met de Story.

Hij vervolgt: “Ze wilden me ook naar Argentinië laten vliegen om in RTL-serie Wipeout over een hindernisparcours te gaan. Toen ik vroeg hoe het zat met de verzekering als ik mijn been zou breken, heb ik nooit meer iets van die redacteur gehoord.”

Wel in Robinson

Wat Jaap wél ziet zitten? “Wat me wel leuk zou lijken is Expeditie Robinson. Dat zou ik wel doen. Dan heb ik een doel. Ik zou dan de rest van de mensen uit laten hongeren. Ik kom daar het beste vanaf, want ik heb meer massa. Dat vind ik humor.”

Tot slot hint Jaap op een boek of documentaire. “Ik kondig het wel aan wanneer het zover is. Anders krijg ik weer allemaal vragen en haal ik mijn deadline niet. Er komen in mijn volgende initiatief dingen aan bod waar niemand weet van heeft gehad.”

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen