René Froger hekelt alcoholvrije drank: ‘Net seks met slappe lul’

Dik twintig jaar nadat Youp van ’t Hek het alcoholvrije Buckler sloopte, opent ditmaal René Froger de aanval op alcoholvrije drank. “Dat vind ik toch een beetje als seksen met een slappe lul.”

René Froger © RTL

Vanwege de groeiende bewustwording over de nadelige effecten van alcohol, is er steeds meer vraag naar alcoholvrije drank, maar René Froger vindt dat belachelijk. Hij kan het niet begrijpen dat er mensen zijn die dat soort dingen kopen. Het is volgens hem allemaal gewoon een beetje voor watjes, voor types met een slap geslachtsdeel.

Met een slappe

René is er klip en klaar over in het damesblad LINDA. “Alcoholvrije wijn komt er niet in. Dat vind ik toch een beetje seksen met een slappe lul”, briest de zanger.

Leuk voor Waylon dus, maar René houdt het bij het sterke spul. Al weet hij dankzij zijn immer bezorgde vrouw Natasja wel maat te houden. “We drinken alleen als er visite is. Anders gewoon water. Als ik drink is dat een biertje of een glaasje wit. Op dit moment is dat een Italiaanse soave. Niet te zwaar, anders word ik slaperig.”

Dol op rauwkost

Ook voor René is gezond eten belangrijk. Zo zet Natasja elke dag een hele pot rauwkost op tafel die dan helemaal op moet. “Ik ben dol op rauwkost. Er staat altijd een schaal op tafel. Koekjes en snoep worden bij ons alleen door de kleinkinderen gegeten.”

De twee houden het vooral bij wortelknagen, want vlees komt er niet in. “Natas kookt over het algemeen erg gezond. Veel groentesoepen, geen vet, heel weinig vlees, want daar worden we moe van. En zeker drie keer per week vis.”

Buckler

Het is niet de eerste keer dat een BN’er frontaal de aanval opent op alcoholvrije drank. Youp van ’t Hek ging in 1989 dermate tekeer tegen het alcoholvrije biermerk Buckler, dat het destijds noodgedwongen van de markt verdween.

Youp zette het alcoholvrije bier neer als bier voor watjes. “Ik had nooit voorzien dat die Buckler-grappen zo zouden aanslaan”, zei de cabaretier een paar jaar geleden nog. “Ik had geen bezwaar tegen Buckler of welk alcoholvrij bier dan ook, maar tegen het type dat het dronk: die zeikerige zwager of die schijtlollige schoonzoon.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u alcoholvrije drank net zo verwerpelijk als René Froger?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen