Frits Wester heeft het verbruid bij Angela de Jong: ‘Zó afgeknapt’

Frits Wester heeft door zijn deelname aan Expeditie Robinson de sympathie van Angela de Jong verloren. “Ik had hem altijd wel vrij hoog zitten, maar ik ben nu wel echt op hem afgeknapt.”

Angela de Jong en Frits Wester © SBS, RTL

Het scheelt dat hij als politiek verslaggever niet zoveel met haar te schaften heeft, maar voor menig tv-ster is het een ramp: de sympathie verliezen van Angela de Jong. Haar pen is zó invloedrijk dat er al carrières gemaakt of gebroken worden als haar column nog op de drukpers ligt. Haar laatste slachtoffer? Paul de Leeuw.

Afgeknapt op Frits

En ook Frits Wester krijgt nu een veeg uit de pan, namelijk als het in de AD Mediapodcast over Expeditie Robinson gaat. Daar is Angela in 2018 voor gevraagd. “Ik was er niet zo heel enthousiast over, dus ik past niet zo in het plaatje. Het was niet dat ik heel graag bij die sekte wilde horen van ‘ik heb ook meegedaan’.”

Frits wilde dat kennelijk wél: hij is kandidaat in de huidige serie. “Ik had Frits Wester altijd vrij hoog zitten, maar daar ben ik echt wel op afgeknapt. Ik heb toevallig afgelopen zondag zitten kijken.”

Gekonkel

Angela vindt dat Frits zich in het programma niet leuk gedraagt. “Ik probeer altijd wel één aflevering te kijken, maar de man die zegt dat hij zo’n enorme hekel aan achterkamertjes en gekonkel heeft, grossiert daar zo ongeveer daarin.”

Frits geeft met name af op de jongere kandidaten in het programma. “Als hij het lastig heeft omdat hij een discussie moet proberen te winnen met de jongere garde die hij van alles verwijt, dan staat hij wat te hakkelen tegen ze dat hij het allemaal niet zo bedoelt. En dan achteraf in zo’n dagboeksessie… Ja, grow up.”

Blugh

Het is een backstabber, vindt Angela. “Dan denk ik van: nou, wees dan zo stoer dat je dat gewoon in hun gezicht zegt, Frits. Ik dacht echt van: blugh. Dus nee, ik denk niet dat het zo heel goed voor z’n imago is.”

Heeft ze nog wat te mopperen over een andere Robinson-kandidaat? “Ik wilde over Irene van der Laar ook nog iets zeggen, maar dat ga ik niet doen.”

Tot slot hoeven we Angela nooit in het programma te verwachten, benadrukt ze. “Ik zou nog eerder Wie is de Mol doen.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat RTL Nieuws zijn journalisten moet verbieden mee te doen aan Expeditie Robinson?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen