Gordon haalt uit naar Op1-wegloper: ‘Het is echt zó respectloos!’

Gordon vindt het buitengewoon kwalijk dat filosofe Fleur Jongepier wegliep van tafel toen hij in Op1 zijn mening verkondigde over de kwestie-Qatar. “Dat mens heeft gewoon zelf problemen.”

Gordon en Fleur Jongepier © NPO

De mediatournee van Gordon ter promotie van zijn nieuwe tv-programma’s op SBS 6 verloopt niet bepaald vlekkeloos. Hij zorgde dinsdagavond in Op1 voor ergernis met zijn ongevoelige mening over de schending van mensenrechten in Qatar. Eén van de gasten aan tafel, filosofe Fleur Jongepier, besloot tijdens zijn verhaal om de studio te verlaten.

Gordon hervat tournee

Gordon zat zó erg met de mediastorm die losbarstte – Johan Derksen noemde hem bijvoorbeeld een dorpsgek – dat hij de dag erna drie programma’s afzegde: de middagshow van Frank Dane, HLF8 en Shownieuws. Volgens Evert Santegoeds had Gordon door het incident bij Op1 namelijk even geen zin meer in media-optredens.

Nu, weer een dag later, heeft Gordon zijn mediatournee alweer hervat: hij was te horen op NPO Radio 2 én stond voor de camera van RTL Boulevard. Bij beide media heeft hij uitgehaald naar Op1-wegloper Fleur.

‘Wat een gezeik!’

Gordon vertelt op de radio dat hij het allemaal maar gezeik vindt. “Nou, het is weer een storm geweest, hè? Ongelooflijk. Het is toch een hoop commotie. Wat een gezeik, jongens. Er was een hoop gezeur over die talkshow. Ik vind het jammer dat het zo moet.”

Wat vindt hij van de wegloopactie? “Ik vind het nogal respectloos als je midden tijdens een gesprek wegloopt bij iemand aan tafel, maar weet je? Ik denk dat die mevrouw gewoon zelf problemen heeft. Ik neem haar ook helemaal niets kwalijk.”

Qatar-mening

Radiopresentator Jan-Willem Roodbeen: “Ik kan het ergens ook wel begrijpen, want je zat het niet direct goed te praten, maar je kunt op een gegeven moment met dit soort dingen ook denken: ik zwijg er maar even over, ik laat het gaan en ga het over mijn programma hebben.”

Nee, vindt Gordon. “Ja, maar weet je? In Nederland word je geacht om mee te gaan met de mening die wordt opgelegd en ik heb gewoon een andere mening erover. Ik vind gewoon dat we daar veel te ver in doorslaan.”

Hij vervolgt: “Ook al zijn die situaties ook heel ernstig daar in het land, ik vind dat we daar als Nederland zo’n positie bij innemen van: kijk ons eens het braafste jongetje van de klas zijn. Hou op! Ik kan er zo boos om worden.”

Niet meer gezien

Heeft hij nog met Fleur gesproken? “Nee, ik heb dat hele mens niet meer gezien, maar weet je wat het is? Ik vind het ook zo respectloos, want ik moest ook haar verhaal aanhoren.”

Tot slot: “Normaal liepen mensen weg bij mijn concert, maar nu al als ik spreek, dus het wordt steeds erger!”

En Gordon laat aan RTL Boulevard weten dat hij er inmiddels niet meer mee zit. “Ik ben het alweer vergeten, joh.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wat vindt u respectlozer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen