Gordon zegt ook Shownieuws en HLF8 af: ‘Hij trekt het niet meer’

Gordon heeft na zijn rumoerige optreden bij Op1 niet alleen de radioshow van Frank Dane afgezegd, maar ook zijn optredens bij HLF8 en Shownieuws. “Hij trekt al deze opwinding niet.”

Gordon © William Rutten

Het Op1-optreden van Gordon heeft behoorlijk wat losgemaakt. Hij deelde eergisteren in die talkshow een omstreden mening over de kwestie-Qatar en dat leidde ertoe dat een van de tafelgasten besloot weg te lopen uit de uitzending. Vanwege dat gedoe besloot hij een dag later, gisteren, om zijn optreden in de radioshow van Frank Dane te cancelen.

Gordon blijft thuis

Nu blijkt Gordon zijn hele mediatournee ter promotie van zijn nieuwe tv-programma Kookklunzen – vanavond is de première op SBS 6 – te hebben geannuleerd en hij helemaal voor niets naar Nederland is gevlogen. Zo daagde hij gisterenavond ook niet op bij HLF8 en Shownieuws.

Shownieuws-deskundige Evert Santegoeds in de uitzending van gisteren: “Er waren diverse stoelen voor hem klaargezet. Niet alleen bij Frank Dane in de uitzending, maar ook vanavond bij HLF8. Hij zou overal verschijnen en vanmorgen heeft hij laten weten dat hij al deze opwinding toch niet helemaal trekt. Hij heeft daarom afgezegd.”

‘Hij is stil’

Niet alleen HLF8, maar ook Shownieuws had een afspraak met Gordon. “Bij ons zou hij ook nog komen, maar dat heeft hij ook afgezegd, dus Gordon is stil en dat is nieuw.”

Wat vindt Evert ervan? “Ik weet niet wat ik ervan moet vinden eigenlijk. Hij verkondigt zijn mening over Qatar en dat deed hij eigenlijk aan de hand van zijn eigen ervaringen in Dubai. Dat vind ik nog wel twee heel verschillende landen geloof ik.”

Vergelijking met mank

Het bagatelliseren van het leed in Qatar vindt Evert misplaatst. “Om nou te zeggen dat wij niet met z’n allen naar Qatar moeten wijzen, omdat de rechten daar net zo getreden worden als vroeger bij ons tijdens de slavernij… Dat gaat wel een beetje mank.”

Collega Sandra Schuurhof: “Ik ben het er totaal niet mee eens wat hij zegt, maar hij mag uiteindelijk zeggen wat hij wil. Ik denk gewoon dat Fleur (de Op1-wegloper, red.) er misschien al niet helemaal lekker zat. Ik denk dat ze het niet veilig vond aan die tafel als dat soort meningen werden geuit.”

Sneer van Tooske

Al met al gaat Gordons nieuwe programma Kookklunzen vanavond in première op SBS 6. Naast Gordon is er in dat programma ook een rol weggelegd voor Herman den Blijker. “En met mij. Dan wordt het toch nog leuk”, sneert Tooske Ragas in Shownieuws.

Dan lachend: “Nee, hoor, Gordon, er is niets aan de hand.”

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Wie vindt u hysterischer?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen