Johan Derksen: ‘Op1 had moeten ingrijpen bij dorpsgek Gordon’

Johan Derksen vindt dat de presentatoren van Op1 hadden moeten ingrijpen toen Gordon de misstanden in Qatar begon te bagatelliseren. “Maar die zwarte mevrouw grijpt werkelijk nooit in!”

Gordon en Johan Derksen © SBS 6

Het optreden van Gordon in de talkshow Op1 heeft behoorlijk wat losgemaakt. Kennelijk heeft hij in zijn nieuwe woonplaats Dubai een nieuwe kijk op het leven gekregen, want aan de talkshowtafel bleek hij zich niet zo druk te maken om de mensenrechtenschendingen in Qatar. Vanwege zijn politiek incorrecte uitspraken liep er zelfs een gast van tafel.

Paarden met koeien

Johan Derksen begrijpt niet waarom Op1 überhaupt interesse heeft in Gordon, zegt hij in De Oranjewinter. “Dan denk ik: waarom nodig je die man uit? Er komt alleen maar onzin uit. Ja, hij heeft een nieuw programma en dan gaat hij daar weer paarden met koeien zitten vergelijken.”

Hij vervolgt: “Dan gaat hij zitten zeuren over het gedoe met de slavernij en dan gaat hij dat vergelijken, maar er zijn daar gewoon nu 6.500 mensen overleden. Hij lult maar een eind weg.”

Dorpsidioot

Johan vindt de Op1-wegloper wel wat overdreven. “Dan zit er zo’n overgevoelig filosoofje die te maken heeft gehad met grensoverschrijdend gedrag en die was wel héél erg snel op haar roodgelakte nageltjes van haar teentjes getrapt, want die wandelde zo weg. Je kunt ook de discussie aangaan en tegen hem zeggen: ‘Joh, Gordon, je zit nu uit je nek te lullen.’”

Collega Wilfred Genee. “Nou, ze blokkeerde een beetje.”

Johan: “Ja, maar dan zegt een dorpsidioot wat en dan hollen ze weg. Daar win je de oorlog ook niet mee, hoor, met dat soort dames.”

‘Op1 moest ingrijpen’

Het verbaast Johan ook dat Gordon het steeds opneemt voor homo-intolerante landen. “Ik vind het wel opvallend dat Gordon het opnam voor Qatar, waar homo’s eigenlijk niet getolereerd worden.”

Johan: “Hij zit daar te raaskallen en er zitten acht volwassen mensen zo te kijken van: waar gaat dit over?”

René: “Dan heb je ook nog twee presentatoren die zouden kunnen ingrijpen.”

Zwarte mevrouw

De presentatoren van dienst waren Giovanca Ostiana en Tijs van den Brink. Johan: “Die zwarte mevrouw grijpt nooit in, want die is afhankelijk van de autocue en leest alleen op wat ze zit.”

René: “Daar zou dan toch kunnen staan: ‘Grijp in’?”

Johan: “Als Gordon eventjes 6.500 doden bagatelliseert, dan moet je als verantwoordelijke host wel even ingrijpen, ja.”

‘Woke krijgt tegengas!’

Overigens krijgt Gordon momenteel veel steun van mensen aan de rechterkant van het politieke spectrum, waaronder Emile Ratelband. Zij stellen dat woke ‘eens een keer tegengas krijgt’.

Volkskrant-journaliste Emma Curvers daarover:

https://twitter.com/EmmaCurvers/status/1600494070253735942

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Vindt u dat Op1 überhaupt iemand moet uitnodigen om SBS 6-amusement te promoten?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen