Op1-wegloper Fleur Jongepier: ‘Opmerking Gordon viel verkeerd’

Filosofe Fleur Jongepier reageert op het weglopen uit de talkshow Op1. Ze stelt dat de vergoelijkende uitspraken van Gordon over de mensenrechtenschendingen in Qatar niet goed vielen bij haar.

Fleur Jongepier en Gordon © NPO

Gordon besloot gisterenavond in de talkshow Op1 om de schrijnende situatie van arbeidsmigranten in Qatar te downplayen door te wijzen op het koloniale verleden van Nederland. “We zijn allemaal zo woke met z’n allen. Hou erover op! Laten we het over leuke dingen hebben”, riep de entertainer aan tafel.

Gordon viel verkeerd

Medegast Fleur Jongepier zat aan tafel omdat zij is gestopt als universitair docent vanwege grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Sommige critici vinden dat ook allemaal maar woke-gezeur. De opmerking van Gordon kwam dan ook even behoorlijk hard bij haar binnen, waarna ze besloot om van tafel te gaan.

De EO heeft inmiddels gesproken met Fleur, vertelt een woordvoerder van de omroep aan het AD. “Nadat ze een heftig verhaal had verteld over grensoverschrijdend gedrag, viel de opmerking van Gordon over ‘niet te woke zijn’ verkeerd.”

‘Het lukte niet’

Fleur vindt het zelf achteraf gezien ook niet heel sterk dat ze wegliep van tafel. “Ze had graag gevat willen reageren, maar dat lukte niet. We vinden het vervelend dat dit zo gelopen is, maar we hebben na afloop nog goed met elkaar gesproken.”

Na de uitzending is Fleur volgens de woordvoerder niet in gesprek gegaan met Gordon. “Of de twee later nog hebben gesproken, is onduidelijk”, meldt het AD.

Fragment

Het moment waarop Fleur wegloopt:

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen