Wilfred Genee wil Rob Kemps niet meer aan tafel: ‘Niet geschikt’

De kans is klein dat we Rob Kemps nog eens aan zien schuiven bij de mannen van VI, want die zijn totáál niet onder de indruk van deze zendercollega. “Hij is niet geschikt als tafelgast.”

Wilfred Genee en Rob Kemps © SBS 6

Na een periode van ophef over zijn woede-aanvallen, zat Rob Kemps eergisteren dan eindelijk aan tafel bij de mannen van VI. De schreeuwerige presentator bevestigde daar dat hij vorige maand woest heeft lopen rondbellen in Hilversum en sprak ook vergoelijkende woorden over zijn makker Matthijs van Nieuwkerk.

Zwijgzame Rob

Rob zette Wilfred op zijn plek toen hij Matthijs ‘een lul’ noemde en weigerde antwoord te geven op de vraag hoe het nu met Matthijs gaat. “Als je wil weten hoe het met Matthijs gaat, moet je hem uitnodigen.”

Alsof Matthijs dat ook maar een nanoseconde zou overwegen. Oftewel: Rob had gewoon niet zo’n zin om het achterste van zijn tong te laten zien. En daar zijn de mannen van VI een beetje teleurgesteld over.

‘Niet geschikt’

Wilfred vindt dat Rob niet meer langs hoeft te komen en spoort zijn collega Johan Derksen in De Oranjewinter van gisteren aan om wat kritische woorden over hem uit te spreken. Dat lukt. “Rob Kemps is niet geschikt om bij ons te zitten.”

Dan beaamt Wilfred lachend: “Ik dacht precies hetzelfde inderdaad.”

Johan: “Hij is te aardig. Mister Correct.”

Wilfred: “Hij is te genuanceerd.”

‘Hebben we niks aan!’

Johan: “Het is een lieve jongen, de ideale schoonzoon.”

Dan laat Wilfred opnieuw blijken wat hij er zélf van vindt: “Maar daar hebben we niks aan, bedoel je?”

Johan: “Nee, er zijn heel veel mensen niet geschikt om hier te zitten, hoe gek dat ook klinkt.”

Wilfred: “Misschien hadden we dit even buiten de schermen allemaal moeten bespreken, maar we hebben het bij deze geëvalueerd.”

Eigen schuld

Johan: “Ja, maar dan had je het niet moeten vragen.”

Wilfred: “Nee, dat is stom van mij inderdaad. Het is mijn schuld!”

Als Britt Dekker even later in de uitzending iets niet wil zeggen, roept Wilfred: “Ga jij nu op de Rob Kemps-manier ook niks zeggen vanavond? Wat is dit zeg?”

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen