Miljuschka Witzenhausen loopt thuis in winterjas: ‘Tyfus-Poetin’

Miljuschka Witzenhausen is niet gecharmeerd van de Russische president Vladimir Poetin. Door hem heeft ze momenteel de verwarming uitstaan in haar miljoenenboerderij. “Tyfus-Poetin.”

Miljuschka Witzenhausen © RTL

Het stoort Miljuschka Witzenhausen mateloos dat de Russische president Vladimir Poetin een oorlog is begonnen in buurland Oekraïne. Ze weigert om zijn staatskas te spekken en heeft daarom besloten om haar miljoenenboerderij deze winter nauwelijks te verwarmen. Daardoor loopt ze thuis rond in een winterjas.

Verwarming stuk?

Miljuschka laat een journalist van de VARAgids behoorlijk schrikken als ze elkaar digitaal treffen voor een interviewen. “Het interview wordt afgenomen via een videoverbinding op de laptop. Als Miljuschka in beeld verschijnt, blijkt dat ze een dikke gevoerde jas draagt en een muts op heeft”, schrijft de interviewer.

Heeft de energiearmoede nu ook al de sterren van RTL bereikt? De VARAgids-journalist vertwijfeld: “Eh, is je verwarming stuk?”

Tyfus-Poetin

Miljuschka antwoordt ontkennend. “Nee, ik woon in een boerderij, de woonkamer heeft een hoog plafond (beweegt laptopscherm) dus als je hier stookt wordt vooral de nok warm. En ik vertik het om de schatkist van die tyfus-Poetin te spekken, dus hier in deze kamer staat de verwarming niet aan.”

Hoe vindt ze het om thuis te vernikkelen van de kou? “Het is wennen, zeker voor iemand die is opgegroeid in een appartementje met de thermostaat op standje Suriname. Maar dit geeft ook levenslust hoor.”

Fleecedekens

Inmiddels is de levenslustige Miljuschka begonnen met de voorbereidingen voor kerst. “Er komen wat vrienden langs, iedereen maakt wat, ik houd me graag bezig met het toetje. Dat is meestal een pavlovataart.”

Hartstikke gezellig. Hopelijk nemen ze ook fleecedekens en thermo-ondergoed mee.

Wat vindt u?

Alle polls

Alleen Gerard Joling kan Gordon nog redden. Of toch niet? Heeft u nog zin in Geer & Goor?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen