Charles Groenhuijsen gesloopt: ‘Hij heeft verstandelijke beperking’

Charles Groenhuijsen heeft zich volgens René van der Gijp extreem vergaloppeerd in zijn talkshow Op1. Hij is helemaal klaar met de presentator. “Die heeft een verstandelijke beperking.”

René van der Gijp en Charles Groenhuijsen © NPO

Het is voor René van der Gijp onbegrijpelijk hoe Charles Groenhuijsen zich woensdagavond in zijn talkshow Op1 gedroeg tegen twee getraumatiseerde slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Niet alleen confronteerde hij hen met ernstige beelden van oorlogsslachtoffers, maar ook vroeg hij nog eens naar hun mening erover.

Felle kritiek op Charles

René vindt de talkshowhost emotioneel gehandicapt. “Nou, ik zal je vertellen… Ik heb me gisteren… Weet je, soms heb ik wel eens het idee dat ze bij redacties hun gezonde verstand aan het kwijtraken zijn. Ik zat gisteren te kijken naar Op1 en daar zit Charles Groenhuijsen, waarvan ik al denk dat hij een heel slecht empathisch vermogen heeft”, begint hij.

Hij vervolgt in De Oranjewinter: “Daar zitten dus twee mensen die twee Oekraïeners in huis gehaald hebben. Dat vond ik echt… Dat was echt een heel lief verhaal. Die mensen wonen niet groot, die mensen eten ’s avonds en hadden het echt goed voor elkaar. Die man zei ook: ‘Wij zijn er echt blij mee.’”

‘Zó pijnlijk’

Op1 had in dezelfde uitzending een nogal schurend ander item zitten. “Wat hebben ze ook aan tafel zitten? Een oorlogsfotograaf, een man die de meest afschuwelijke foto’s gemaakt heeft in Oekraïne. Dode mensen langs de weg, een vrouw die over haar dode man heen hing. En ik zag die mensen echt wégkijken, die mensen uit Oekraïne. Zó pijnlijk.”

Johan Derksen: “Ik heb het ook gezien, René, het was schandelijk.”

Verstandelijk gehandicapt

René beaamt dat. “Het was schándelijk! Maar nou komt het: Charles Groenhuijsen wist zich er niet meer uit te redden, dus wat vraagt hij aan die mensen (draait zich om naar het publiek, red.): ‘Wat vinden jullie van die foto’s?’”

De Oekraïense vrouw reageerde zeer ongemakkelijk op de vraag van Charles. Ze stamelde dat de foto’s verschrikkelijk voor haar zijn. René: “Het was werkelijk… Dat je dát in je hoofd haalt als redactie en dat je als Groenhuijsen niet ingrijpt… Dat is voor mij… Dan, dan, echt waar… Ik zeg het niet graag, maar dan heb je echt een verstandelijke beperking.”

‘Het kon echt niet’

Johan is het volledig eens met het betoog van René. “Ik vond het ook niet kunnen. Daar hadden ze gewoon niet bij nagedacht, maar een redactie weet wat er komt en als Groenhuijsen het draaiboek leest, dan weet hij ook wat er komt. Dan moet je meteen dat verband leggen natuurlijk.”

Charles heeft via Twitter niet gereageerd op de kritiek van René.

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen