Emile Ratelband steunt Gordon: ‘Op1-beppie heeft zwak zieltje!’

Emile Ratelband spreekt zijn steun uit voor Gordon in diens talkshowconflict met filosofe Fleur Jongepier. “Als die beppie wegloopt, dan weet je toch al dat ze een zwak zieltje heeft!”

Gordon, Fleur Jongepier en Emile Ratelband © NPO, RTL

Gordon ontpopt zich met zijn bevreemdende uitspraken over het discutabele Qatar als een soort boegbeeld van politiek incorrect Nederland. De presentator van (slecht bekeken) programma’s op SBS 6 krijgt in zijn talkshowruzie met filosofe Fleur Jongepier in elk geval steun van seriegrensoverschrijder Emile Ratelband.

Zwak zieltje

Het is volgens Emile lachwekkend dat Fleur is weggelopen uit Op1 toen Gordon zijn uitspraken deed. “Gordon heeft groot gelijk en als die beppie hierom wegloopt, weet je toch waarom ze met haar zwakke zieltje weg is van die universiteit?”, zegt hij in een twitterbericht.

Volgens hem zou het Gordon ook niet passen om Qatar terecht te wijzen. “Per slot van rekening: je penthouse in Dubai is ook gebouwd door Pakistani, Indiërs en ander gekleurd volk”, zegt hij. “Gordon, je hebt gewoon gelijk.”

Harry kritisch

Ook Harry Vermeegen geeft zijn mening. De opiniemaker is geen fan van Gordon, maar vindt de wegloopactie van Fleur onbeschaafd. “Fleur is van de afdeling deugies of wokies of hoe we ze ook noemen. Van de afdeling ‘heel erg deugen’. Die zei toen ineens: ‘Ik vertrek!’ Zo gaan we het dus krijgen in de toekomst met onze deugers”, zegt hij.

Hij vervolgt: “Als je het dus niet helemaal eens bent met wat er gezegd wordt, dan wordt het heel simpel in de toekomst en daar moeten we ons maar op voorbereiden, want dat hebben we nu gezien bij Op1: dan vertrekken we gewoon! O, wat ik hoor bevalt me niet, de mazzel! Ik vertrek, ik ben weg! Zo gaat dat dan bij de deugers! Ik vind dat nogal ver gaan en nogal grof.”

‘Zó zuur!’

Het is volgens Harry wel onbegrijpelijk dat Gordon überhaupt een podium krijgt van Op1. “Op1 nodigt Gordon uit voor een of ander lullig programmaatje over kookklunzen op SBS 6! Weer de zoveelste flop die we weer gaan zien. En dan mag onze Gordon daar reclame voor gaan maken bij Op1. Dat is al treurig en treurig genoeg.”

Gordon zelf heeft weinig mededogen met Fleur, die aan tafel zat om over een ernstig probleem te praten, namelijk grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer. Hij zegt in de Beau-rubriek van Jaïr Ferwerda: “Ik denk dat het meer een persoonlijk probleem van haar was, want ze zat al zó zuur te kijken de hele uitzending.”

Veel bijval

Fleur kan overigens ook rekenen op erg veel bijval. Ze staat nog steeds achter haar actie: “Pijnlijk, maar anderzijds werd het misschien ook gewoon eens tijd dat stuitende kolder een keer niet met rustige repliek wordt bediend, maar met de onwil om daar nog verder aan deel te nemen.”

Volkskrant-columniste Asha ten Broeke is het eens: “Precies. Ik vond het een wijs besluit. 🙌 (En zeker gezien de omstandigheden. Je bent zo’n flapdrol als Gordon nooit een weerwoord verplicht, maar al helemaal op zo’n moment niet. 💚)

En Parool-columnist Nico Dijkshoorn: “Fleur Jongepier deed dat superieur. Opstaan en zeggen: ik vertrek. Geniaal.”

Tweet

De verklaring van Fleur met daaronder de vele steunreacties:

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen