Jort Kelder geeft Jan Slagter trap na: ‘Het was heel gênant, hè?’

Jort Kelder vindt dat Jan Slagter niet goed uit de verf kwam als televisie-Sinterklaas. “Het was heel gênant, hè? Nee, het was niet mijn idee, maar ik wist wel dat hij zou komen.”

Jort Kelder en Jan Slagter © HLF8, Op1

Jan Slagter, de baas van Omroep MAX, heeft enorm veel kritiek gekregen op zijn optreden als Sinterklaas in de Op1-uitzending van Jort Kelder en Welmoed Sijtsma. Er werd van hem een humoristisch optreden verwacht, maar de omroepbaas besloot om heel zuur uit te halen naar BNNVARA-directeur Suzanne Kunzeler: een intern dingetje.

‘Heel gênant’

De kritiek is terecht, vindt Jort, zo laat hij doorschemeren bij HLF8. “Het was heel gênant, hè? Nee, het was niet mijn idee, maar ik wist wel dat hij zou komen. Jawel. Ik zei: ‘Zouden we dat nou wel doen?’ ‘Nee, maar het wordt heel leuk, hoor.’ Nou ja, goed, daar verschillen de meningen dus over inmiddels begrijp ik.”

Waarom was Jan überhaupt verkleed als Sinterklaas? “Hij had het al gedaan voor al het personeel van Omroep MAX en liep al een beetje over het omroeppark als Sinterklaas, dus het is ook een beetje zijn hobby. We wisten niet helemaal wat hij ging zeggen, maar ‘dat kwam wel goed’. Hij is de baas van een omroep.”

Dodelijke stukjes

Jort is sowieso niet zo’n liefhebber van Sinterklaas. “Luister”, zegt hij tegen presentatrice Leonie ter Braak. “Ik zat op die plek van jou en ik vind het altijd een beetje ingewikkeld. Ik vond het op de lagere school ook al ingewikkeld als Sinterklaas kwam. Met dat grote boek. Dan dacht ik: jeetje, moet dit?”

Om Jan helemaal af te fakkelen ziet hij ook niet zitten. “Ik heb het niet teruggezien. Ik begreep dat er dodelijke stukjes over geschreven zijn en dat gun ik iedereen. Maar laten we eerlijk zijn: het zou flauw zijn als ik zou zeggen: ‘Wat was het slecht wat die Jan Slagter daar deed!’ Dat zou niet van kwaliteit getuigen, dus dat ga ik niet doen.”

‘Beetje raar’

Wel vindt Jort dat Jan geen omroeppolitiek had moeten bespreken tijdens zijn optreden als Sinterklaas. “Ik zal er één ding over zeggen: wat ik een beetje raar vond is dat hij een enorm betoog over omroepdingen ging houden. Daarvan denk ik: dat interesseert de kijker niets.”

“Dat is gewoon interne omroeppolitiek en dan denken de kijkers thuis: o ja, die lui in Hilversum. Dat is niet de reden dat je kijkt”, besluit de presentator.

Mediacourant vraagt zich af, wat vindt u?

Mag Jan Slagter het volgend jaar nog een keer proberen?

Tussenstand

Laden ... Laden ...

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen